Ζευγάρι «λογιστών» εξαπατούσε ηλικιωμένους -Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους από την ΕΛ.ΑΣ

Στη δημοσιότητα δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, δύο ημεδαπών, κατηγορούμενων για απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη κλοπή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους, που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατά συναυτουργία τελεσθείσες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και ληστρική περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον συλληφθέντα ΖΕΡΒΑ Ευθύμιο του Δημητρίου και της Σοφίας, γεννηθέντα την 31-1-1981 στη Θεσσαλονίκη

και τη μη συλληφθείσα ΣΤΡΑΤΗ Κωνσταντίνα του Γρηγορίου και της Γεωργίας, γεννηθείσα την 12-3-1985 στην Πάτρα.

Ο 39χρονος συνελήφθη στην Ελευσίνα στις 16 Απριλίου. Μια μέρα νωρίτερα μαζί με τη συνεργό του προσέγγισαν έναν ηλικιωμένο και προσποιούμενοι τους λογιστές, απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού. Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πιστευτά τα λεγόμενα τους, κάλεσαν τηλεφωνικά μια τρίτη – άγνωστη – γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την κόρη του υποψήφιου θύματός τους με τον ηλικιωμένο να αντιλαμβάνεται την απάτη και το ζευγάρι να τρέπεται σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, οι κατηγορούμενοι, προσέγγιζαν ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από Δημόσιες Υπηρεσίες, επιχειρούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 17-11-2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, στην διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της αξίωσης της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5561840 του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.