Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2019 για 5 προϊόντα της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ

Πέντε προϊόντα της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ ξεχώρισαν για την υψηλή τους ποιότητα στα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης 2019 (Superior Taste Award 2019), που διοργανώνονται από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi με έδρα τις Βρυξέλλες.

-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

Ειδικότερα, με 2 Χρυσά Αστέρια, διακρίθηκαν ο Τραχανάς ΗΛΙΟΣ, το αυθεντικό ελληνικό ζυμαρικό που παρασκευάζεται σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή από σιμιγδάλι και γάλα καθώς και τα Σπαγέτι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη, από εκλεκτό καλαμπόκι και ρύζι, ιδανικά για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη, έχουν αλλεργία στο σιτάρι και τα παράγωγά του ή επιθυμούν μια διατροφή πλούσια σε ενέργεια.

Δύο Χρυσά Αστέρια έλαβαν επίσης, το Κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ, που χάρη στη μυστική συνταγή και τη μοναδική του υφή παραμένει πάντα σπυρωτό και τα Σπαγέτι ΗΛΙΟΣ ολικής άλεσης, που αποτελούν τη βάση ενός υγιεινού τρόπου ζωής καθώς διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του σιταριού και είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών. Με Χρυσό Αστέρι διακρίθηκε και το Βιολογικό Κοφτό Μακαρονάκι ΗΛΙΟΣ από 100% σιμιγδάλι σκληρού σιταριού πιστοποιημένης βιολογικής γεωργίας, που διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα οργανοληπτικά  χαρακτηριστικά του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κριτική επιτροπή του iTQi, αποτελείται από περισσότερους από 200 κορυφαίους σεφ, σομελιέ και γευσιγνώστες, μέλη των πιο αναγνωρισμένων ακαδημιών και συνδέσμων της Ευρώπης. Πρόκειται για έναν από τους πιο αντικειμενικούς και αυστηρούς στη μεθοδολογία διαγωνισμούς γεύσης που εγγυάται την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, ενισχύοντας τη σημασία της διάκρισης που έλαβαν τα προϊόντα της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ. Η αξιολόγηση των προϊόντων γίνεται ύστερα από τυφλή δοκιμή χωρίς αλληλεπίδραση των κριτών βάσει ενός απαιτητικού βαθμολογικού συστήματος που εστιάζει στην πρώτη εντύπωση, στην όψη, στο άρωμα, στη γεύση και στην υφή.

Οι διακρίσεις που έλαβε η ελληνική Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ υπογραμμίζουν την ξεχωριστή ποιότητα και την εξαιρετική γεύση των προϊόντων της, και έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα βραβεία γεύσης και ποιότητας των τελευταίων 7 χρόνων. Οι 18 βραβεύσεις για 15 προϊόντα που έχει λάβει η ΗΛΙΟΣ, εγγυώνται την πιστοποιημένη γεύση τους και συνιστούν αξιόπιστη διαβεβαίωση ανωτερότητας και ένα σαφές διαφοροποιητικό χαρακτηριστικό των ελληνικών ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ.

Τέλος, η διάκριση της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ μετουσιώνεται σε επιβράβευση των προσπαθειών μας και αποτελεί κινητήριο δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης, που χαρακτηρίζουν την ΗΛΙΟΣ με συνέπεια από το 1932.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ.