Ηχητικό ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με απειλές τους! – Γνωστός επιχειρηματίας και απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν ρόλο «κλειδί» στη «μαφία της ΕΛ.ΑΣ.» έδωσαν την εντολή: «Δολοφονήστε τον Στέφανο Χίο»

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές αναφορικά με το δολοφονικό χτύπημα στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο.

Σε σημαντικές αποκαλύψεις και παράθεση σημαντικών στοιχείων προχώρησε ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος μέσα από το μπλογκ «ΕΔΩΛΙΟ5.gr». Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Ζει από θαύμα! Τον έσωσε η γρήγορη αντίδραση του! Σε ελεγχόμενη κατάσταση νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο εκδότης και δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του. Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε δύο σφαίρες στο λαιμό και το στήθος και όπως όλα δείχνουν στάθηκε τυχερός λόγω της άμεσης αντίδρασής του και του γεγονότος πως το όπλο του δράστη μπλόκαρε. Καθοριστική για την εξέλιξη της υπόθεσης θεωρείται η κατάθεση που θα δώσει μόλις μπορέσει ο εκδότης- δημοσιογράφος, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καταστολή. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας προσέγγισε με κουκούλα το αυτοκίνητο του Στέφανου Χίου και άρχισε να τον πυροβολεί, ενώ μετά την αντίδραση του τράπηκε σε φυγή μαζί με το συνεργό του.

Ήδη, προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ την παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική. Όπως, πάντως, επισημαινόταν κρίσιμη για την πορεία των ερευνών είναι η μαρτυρία του θύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών, αν είχε δεχθεί συγκεκριμένες απειλές το τελευταίο διάστημα.

Η μαρτυρία αυτή θα βοηθήσει ώστε να αναπτυχθούν σενάρια για την ταυτότητα των δραστών και όσων έδωσαν πιθανώς την εντολή για την δολοφονική επίθεση. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τόσο στο σπίτι του Στέφανου Χίου όσο και σε άλλα σπίτια στην περιοχή, από τις οποίες μπορούν να αντλήσουν στοιχεία για τους δράστες.

Ο Στέφανος Χίος είχε ζητήσει και λάβει άδεια οπλοφορίας για την προσωπική του ασφάλεια, η οποία ωστόσο του αφαιρέθηκε μετά από περιστατικό πυροβολισμών κατά δικαστικού επιμελητή. Είχε και φύλαξη αστυνομικού αλλά αφαιρέθηκε πρόσφατα με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του δημοσιογράφου ότι κινδυνεύει. Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ήταν δεκάδες που είχαν την υπογραφή του Χίου. Είναι ξεκάθαρο ότι η ενέδρα είχε σκοπό την δολοφονία του ερευνητή δημοσιογράφου και όχι μια απλή προειδοποίηση. Εντύπωση πάντως προκαλεί η ανάρτηση που έκανε λίγη ώρα μετά την απόπειρα δολοφονίας ο δικηγόρος του, Νίκος Αντωνιάδης που “φωτογράφησε” τον επιχειρηματία που κρύβετε πίσω από την εντολή δολοφονίας του Στέφανου Χίου. Να σημειώσουμε ακόμη επειδή έγινε “μεγάλη κουβέντα” για την μονοκατοικία στα Βριλήσσια, ότι δεν είναι ιδιοκτησίας του Χίου αλλά μένει με ενοίκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 η κατάθεση του δημοσιογράφου στους αστυνομικούς θα γίνει παρουσία εισαγγελέα ύστερα από αίτημα του συνηγόρου του. Είναι πολύ πιθανόν να κατονομάσει επιχειρηματία αλλά και απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που τον είχαν απειλήσει με την ζωή του για όσα έγραφε για τους διεφθαρμένους αστυνομικούς με αφορμή την υπόθεση Μάλαμα.

antoniadis