Η κυνική ομολογία του τζιχαντιστή στην Αντιτρομοκρατική: Μπροστά μου εκτελέστηκαν 4 όμηροι!

«Εκτελέστηκαν μπροστά μου τέσσερις όμηροι. Οι άλλοι πήγαν στο ‘δικαστήριο’ της οργάνωσης (ISIS) και δεν γνωρίζω ποια ήταν η τύχη τους.

Πιστεύω ότι και αυτοί θα εκτελέστηκαν» είπε κυνικά ο 27χρονος τζιχαντιστής στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που τον ανέκριναν, «αναλύοντας» το αποτροπιαστικό βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστούσε, και φαίνεται να έχει τραβηχτεί τον Αύγουστο του 2014.

Νωρίτερα είχε «δείξει» τον εαυτό του, που φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι και ένα μαντήλι στο κεφάλι, ενώ κλωτσούσε και έδινε σφαλιάρες στους άτυχους άνδρες.

«Κάποια στιγμή συμμαχητές μου διάλεξαν τέσσερα άτομα, τα έβαλαν να γονατίσουν και τα πυροβόλησαν στο κεφάλι» αναφέρει ο 27χρονος παραδεχόμενος ότι συμμετείχε στις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους. Στη συνέχεια της κατάθεσής του υποστηρίζει ότι πολεμούσε για τον ISIS μέχρι και το 2018 όταν αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του και να ταξιδέψει προς την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα που καταγράφηκε το βίντεο, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο 27χρονος, και πιο συγκεκριμένα στις 17 Αυγούστου 2014 σημειώθηκε μία από τις φρικιαστικότερες σφαγές του ISIS, για την οποία εκείνος δεν αποκάλυψε αν συμμετείχε σε αυτή. Ήταν ένα λουτρό αίματος, αφού οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν εν ψυχρώ 930 μέλη της φυλής Αλ-Σεϊτάτ, που ζουν στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία. Τουλάχιστον 600 από τα θύματα ήταν άμαχοι, ανυπεράσπιστες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Τα περισσότερα από τα θύματά τους, οι ισλαμιστές μαχητές τα αποκεφάλισαν. Αυτή η σφαγή είχε έρθει λίγο μετά από μία αντίστοιχη με στόχο 420 μέλη της εθνοθρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι, στο χωριό Κότσο μόνο και μόνο επειδή ήταν τουρκμενικής καταγωγής και σιίτες, ενώ είχαν απάγει εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά. Εκείνο το χρονικό διάστημα τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους είχαν σκοτώσει τουλάχιστον 2.154 ανθρώπους εκτός των πεδίων μαχών στη Συρία, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αποκεφαλισμοί, λιθοβολισμοί ή εκτελέσεις με σφαίρες περιλαμβάνονταν στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να σκοτώσουν τα θύματά τους.

Ο 27χρονος που συνελήφθη στη χώρα μας από την πρώτη στιγμή που είχε φθάσει στη Λέσβο με την σύζυγο και τα πέντε παιδιά τους παρουσίαζε το «προσωπείο» του διωκόμενου από την Συρία γι’ αυτό και είχε υποβάλει και αίτημα ασύλου. Η σύζυγός του δήλωσε άγνοια για τις θηριωδίες στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο 27χρονος, ο οποίος δικαιολόγησε την ένταξή του στον ISIS για λόγους αντεκδίκησης καθώς ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είχε σκοτώσει μπροστά στα μάτια του πολλούς συγγενείς του.

Μετά την σύλληψή του, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στον οικίσκο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, και εντόπισαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και ένα usb, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την ανάσυρση δεδομένων.

Ο 27χρονος την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί και πάλι στον ανακριτή για να απολογηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και τρομοκρατικές πράξεις, άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.