Η ΠΟΜΕΝΣ για την ανάκληση αδειών και την μέριμνα προσωπικού

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την ευγνωμοσύνη της, στο σύνολο των συναδέλφων μας, που συνεχίζουν να επιχειρούν με σθένος και αποφασιστικότητα, ανταποκρινόμενοι πλήρως στις διαταγές της πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας.

2. Σε μια περίοδο όπου μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας βρισκόταν σε καλοκαιρινή άδεια ή είχαν προγραμματίσει τις άδειες τους, αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων, ανταποκρινόμενοι πλήρως στην αίσθηση του καθήκοντος να επιστρέψουν, να αναστείλουν ή και να ακυρώσουν τις έτσι κι αλλιώς σύντομες διακοπές τους, για τις οποίες οι περισσότεροι είχαν καταβάλλει αρκετά χρήματα από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

3. Η Ομοσπονδία, καλεί τους συναδέλφους μας να κρατήσουν όλα τα παραστατικά των δαπανών, στις οποίες είχαν προβεί (εισιτήρια σε ΜΜΜ, μισθώσεις σε καταλύματα, διόδια κλπ), χρήματα τα οποία χάθηκαν ή προφανώς θα χαθούν λόγω των γεγονότων.

4. Καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να εξετάσει σε μεταγενέστερο χρόνο την αποζημίωση των ανωτέρω δαπανών, την άμεση εφαρμογή της πληρωμής όλων των 24ωρων υπηρεσιών που δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια και την αποζημίωση των υπερωριών που εκτελεί το προσωπικό όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

5. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, για τις οποίες όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε υπερήφανοι, θα συνεχίσουν σε κάθε περίπτωση να επιτελούν το συνταγματικό τους ρόλο, ως εγγυητές της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας.

6. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377.