Θρίλερ με τζιχαντιστή στα Ελληνοτουρκικά σύνορα – Πως εγκλωβίστηκε στη «νεκρή ζώνη»

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές, καθώς όπως μεταδίδουν Τουρκικά ΜΜΕ η Τουρκία ανακοίνωσε ότι άρχισε τις απελάσεις τζιχαντιστών στη Δύση.

Στο πλαίσιο αυτό εγκατέλειψαν στα σύνορα, έναν τζιχαντιστή του ISIS, αμερικανικής καταγωγής, όμως η Ελλάδα αρνείται να τον αφήσει να περάσει.

Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές αρχές μετέφεραν τον τζιχαντιστή του ISIS στη συνοριακή έξοδο Pajar Kule στην Αδριανούπολη δίνοντάς του την εντολή να περάσει την νεκρή ζώνη και να παρουσιαστεί στις ελληνικές αρχές. Ωστοσο, οι Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί αρνήθηκαν να δεχθούν τον τζιχαντιστή και του έδωσαν εντολή να επιστρέψει στη τουρκική πλευρά, με αποτέλεσμα να βρεθεί εγκλωβισμένος στη «νεκρή ζώνη».

«Εξαγωγή Τζιχαντιστών»
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Άγκυρα θα ξεκινήσει τον επαναπατρισμό των συλληφθέντων ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους, ενώ εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε σήμερα ότι Τουρκία απέλασε έναν αμερικανό τζιχαντιστή και την Πέμπτη πρόκειται να απελάσει επτά γερμανούς τζιχαντιστές.

Εξάλλου, μέσα στις επόμενες ημέρες η Άγκυρα πρόκειται να απελάσει 11 γάλλους τζιχαντιστές. “Ένας αμερικανός ξένος τρομοκράτης απελάθηκε από την Τουρκία μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισμαήλ Τσατακλί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλέστηκε δήλωση του Τσατακλί σύμφωνα με την οποία “τρεις ακόμη ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε κέντρα απέλασης θα απελαθούν σήμερα”. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, επτά άλλοι “ξένοι τρομοκράτες γερμανικής υπηκοότητας θα απελαθούν στις 14 Νοεμβρίου”.

Ο υπουργός ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες ή με ποιόν τρόπο θα απελαθούν οι τζιχαντιστές. Στο παρελθόν ο υπουργός Εσωτερικών είχε κατηγορήσει τους ευρωπαίους συμμάχους, αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα στη Βρετανία και την Ολλανδία, επειδή επέλεξαν “τον εύκολο τρόπο” ανακαλώντας την υπηκοότητα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και αρνούμενες να τους δεχθούν πίσω. “Δεν είμαστε ένα ξενοδοχείο για οποιασδήποτε υπηκοότητας μέλη του Daesh”, δήλωσε πρόσφατα χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης. Την περασμένη Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι “σε τουρκικές φυλακές κρατούνται 1.149 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων τα 737 είναι ξένοι”.

Η Τουρκία σχεδιάζει να επαναπατρίσει περίπου 2.500 τζιχαντιστές, η πλειονότητα των οποίων θα απελαθεί σε χώρες της ΕΕ, μετέδωσε το TRT Haber, προσθέτοντας ότι σήμερα 813 τζιχαντιστές βρίσκονται σε 12 κέντρα απελάσεως της χώρας.