Ιρανός ξενοδόχος και ιδιοκτήτης μπαρ στην Αθήνα σε κύκλωμα πλαστών διαβατηρίων!

Τρεις συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση – Οι δράστες φέρεται ότι διακινούσαν αλλοδαπούς που έφερνε από χώρες της Ασίας και με πλαστά διαβατήρια, τους έδιωχναν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης

Ιρανός ξενοδόχος και ιδιοκτήτης μπαρ στην Αθήνα με βρετανικό διαβατήριο διακινούσε αλλοδαπούς που έφερνε από χώρες της Ασίας στη χώρα μας και αφού τους προμήθευε με πλαστά διαβατήρια, τους έδιωχνε σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

Μάλιστα στο κύκλωμα φέρεται να έχει ενεργό ρόλο και η Ιταλίδα με τις αλβανικές ρίζες, σύζυγος του, ενώ μέσα από το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ που αποκαλύπτει το protothema.gr ξεδιπλώνεται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης που «ξεδόντιασαν» οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, συλλαμβάνοντας στη μια χθες το μεσημέρι τον 36χρονο Ιρανό με το διαβατήριο Ηνωμένου Βασιλείου, έναν 34χρονο ομοεθνή του και την 25χρονη σύζυγο του.

Οι καταγγελίες

Η αρχή του τέλους για τη δράση του κυκλώματος έγινε σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ στα τέλη Νοεμβρίου. «Στις 26-11-2020 περιήλθαν στην Υπηρεσία μας πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με τη δράση κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων στην Αθήνα που απαρτίζεται από τουλάχιστον 4 άτομα.

Συγκεκριμένα, ένας Ιρανός με στοιχεία (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του) και με ψευδώνυμο “Sani”, είναι ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου και ενός μικρού ξενοδοχείου με την επωνυμία (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του ξηενοδοχείου) στην Αθήνα, και διαθέτει πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις και ταυτότητες επ’ ονόματί του. Είναι παντρεμένος με την (σ.σ αναφέρεται στο όνομα της γυναίκας) η οποία είναι πιθανώς από την Ιταλία, έχουν μαζί δύο παιδιά και είναι και οι δύο κάτοχοι διαβατηρίων Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αδερφή του λέγεται (σ.σ αναφέρεται στο όνομα) και βρίσκεται στην Αθήνα τώρα, ζει όμως στο Λονδίνο και δουλεύουν μαζί στην οργάνωση. Ένας από τους βοηθούς του λέγεται (σ.σ αναφέρεται στο όνομα) ο οποίος πρόσφατα αποφυλακίστηκε, επειδή έχει πολλές πλαστές ταυτότητες. Παίρνει 15.000 ευρώ από κάθε επιβάτη και τώρα νοικιάζει ένα διαμέρισμα για κάποιους άλλους, επί της οδού Αριστομένους Αθήνα, στο δεύτερο όροφο και έχουν αποφασίσει να μετακομίσουν στο τέλος Νοεμβρίου. Συχνά αλλάζουν το διαμέρισμα που νοικιάζουν κάθε μήνα, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Όλα τα σπίτια που νοικιάζουν είναι μέσω «Airbnb». Έχουν ένα μικρό αυτοκίνητο μάρκας «Suzuki», χρώματος λευκού.

Ο τελευταίος αριθμός τηλεφώνου του είναι +306998…. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου είναι στην οδό …. στην Αθήνα. Επιπλέον ο αποστολέας των ηλεκτρονικών μηνυμάτων μας απέστειλε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται τρεις άνδρες και στην οποία έχει σημειώσει το άτομο με στοιχεία (σ.σ αναφέρεται στα στοιχεία) ενώ μας απέστειλε και μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η σύζυγος του».

Ειδική ομάδα

Στις επόμενες γραμμές το διαβιβαστικό αναφέρει πως συστάθηκε ειδική ομάδα από την υπηρεσία για να διερευνήσει την υπόθεση και να εξαρθρώσει το κύκλωμα “Το άτομο με στοιχεία (σ.σ αναφέρεται στο όνομα) υπήκοος Ιράν με διαβατήριο Ηνωμένου Βασιλείου, έχει συλληφθεί από τις Ελληνικές Αρχές για “Αποδοχή και Διάθεση Προϊόντων Εγκλήματος» και για παράβαση Κ.Ο.Κ. και τηρεί φάκελο στην Δ.Ε.Ε, ενώ το άτομο που απεικονίζεται στην φωτογραφία στο παραπάνω ηλεκτρονικό μήνυμα είναι το προαναφερθέν άτομο που απεικονίζεται στον τηρούμενο παραπάνω φάκελο της Δ.Ε.Ε.

Από την Υπηρεσία μας συστάθηκε ειδική ομάδα έρευνας της εν λόγω υπόθεσης και αφού εντοπίστηκε ο ανωτέρω την 27-11-2020 έξωθεν πολυκατοικίας επί της οδού …. τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Διαπιστώθηκε ότι μετέβαινε σε οικία επί της οδού …… Αθήνα και παρέμενε εντός για πολλές ώρες καθώς και σε οικία επί της οδού… Περί την 05:00΄ ώρα της 30-11-2020 ο ανωτέρω επιβιβάστηκε στο προαναφερθέν όχημα και μετέβη στην Αθήνα και ανέμενε εξωτερικά από πολυκατοικία ενώ μετά από λίγα λεπτά εξήλθε μία γυναίκα και επιβιβάστηκε ως συνοδηγός στο όχημα. Στην συνέχεια περί την 06:00’ ώρα της ιδίας ήρθαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και αφού αποβιβάστηκαν από το όχημα αμφότεροι κινήθηκαν προς τον χώρο των Αναχωρήσεων. Σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο περί την 06:10’ ώρα της 30-11-2020 διαπιστώθηκε η εν λόγω γυναίκα, η οποία είναι αδερφή του κατηγορουμένου, είχε και κάρτα επιβίβασης για την πτήση με κωδικό ΒΑ631 της Αεροπορικής εταιρείας «BRITISH AIRWAYS» με προορισμό το Λονδίνο Ηνωμένου Βασιλείου η οποία και αναχώρησε την 08:00΄ ώρα της ιδίας.

Εν συνεχεία αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας μετέβησαν σε οικίες στον Πειραιά και την Αθήνα και διενήργησαν κατ’ οίκον έρευνες. Εντός οικίας εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο δεύτερος κατηγορούμενος ενώ σε άλλη οικία η 25χρονη. Εντός των οικιών ανευρέθησαν και κατασχεθήκαν:

Α) Τριακόσιες είκοσι χιλιάδες (320.000) Ριάλ Ιράν.
Β) Δώδεκα (12) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου στις οποίες απεικονίζονται δύο (2) διαφορετικά άτομα.
Γ) Διάφορα έγγραφα που φέρουν στοιχεία πληθώρας ατόμων.
Δ) Μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB-Stick) μάρκας Kingston.
Ε) Ένα (1) μαχαίρι-σουγιάς συνολικού μήκους είκοσι (20) εκατοστών και μήκος λάμας εννέα (9) εκατοστών.
ΣΤ) Ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους τριάντα δύο (32) εκατοστών και μήκος λάμας είκοσι (20) εκατοστών.
Ζ) Ένα (1) τσεκούρι με πλαστική λαβή χρώματος μπλε.
Η) Δύο (2) πλαστές ταυτότητες Ολλανδίας.
Θ) Ένα (1) γνήσιο διαβατήριο Ιράν
Ι) Δύο (2) πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης Ιράν
ΙΑ) Μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας Βελγίου και ένα (1) γνήσιο δελτίο ταυτότητας Βελγίου για το οποίο υπάρχει μέτρο στο SIS-IIμε σκοπό την κατάσχεση.
ΙΒ) Μία (1) πλαστή άδεια παραμονής Ιταλίας.
ΙΓ) Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Από το προανακριτικό υλικό και από τα κατασχεθέντα αντικείμενα εξάγεται το ασφαλές συμπέρασμα ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες αποτελούν μέλη κυκλώματος που διευκολύνει την παράνομη είσοδο και έξοδο αλλοδαπών από την χώρα”.