Κάθε μέρα μια νέα καταγγελία, κάθε μέρα «να ποιος είναι ο Ολυμπιακός»!

Απειλές, καταγγελίες, μηνύσεις, αγωγές, προσφυγές. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +14 αλλά κάθε μέρα επιβεβαιώνει γιατί έφτασε να τον μισεί όλη η χώρα…
Δεν είναι απλώς από αυτούς που όπως λέει η λαϊκή ρήση «θέλούν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Είναι από αυτούς που «θέλουν να ψοφήσει και η κατσίκα αλλά και… ο γείτονας μαζί! Και όχι μόνο ο γείτονας και η γειτονιά ολόκληρη, αν δεν πάει με τα νερά μας!

Εδώ και αρκετό καιρό, ο Ολυμπιακός έχει μπει σε μία νέα εποχή δικομανίας. Κάθε μέρα και μία νέα καταγγελία. Κάθε μέρα φωνές, διαμαρτυρίες, ουρλιαχτά, παράπονα. Σε σημείο που δεν καταντά απλώς ενοχλητικό. Καταντά αφόρητο.

Το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού δουλεύει πια υπερωρίες, 24/7, δεν σταματά ποτέ, οι υποθέσεις είναι ασταμάτητες. Κι αυτό γιατί οι ερυθρόλευκοι είναι πια έτοιμοι να καταγγείλουν τους αντιπάλους τους (σε όλα τα αθλήματα), ακόμα και για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η τελευταία καταγγελία έχει αποδέκτη την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία ζητά μεγαλύτερη ποινή από την προβλεπόμενη μία αγωνιστική στον Δημήτρη Γιαννούλη, με αφορμή την αποβολή του στο πρόσφατο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Μία ομάδα που βρίσκεται στο +14 από τον ΠΑΟΚ, ζητά από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να αυξήσει την ποινή (από μία σε τρεις αγωνιστικές) σε αντίθεση με όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα.

Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι ο Γιαννούλης ήθελε σκόπιμα να τραυματίσει τον Ραντζέλοβιτς, κάτι που αν δει κανείς το βίντεο ανάγεται στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Ασφαλώς και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ κάνει σκόπιμο φάουλ για αποβολή στην προσπάθεια του να αποτρέψει το 3-3. Αποβάλλεται δίκαια και δεν διαμαρτύρεται κανείς για αυτό.

Ωστόσο, αν δει κανείς προσεκτικά την φάση θα καταλάβει ότι ο Γιαννούλης κάνει ότι μπορεί για να μην τραυματίσει τον Σέρβο εξτρέμ του Ολυμπιακού. Δεν προτάσσει τις τάπες του, δεν πάει να τον χτυπήσει με το σκληρό μέρος του παπουτσιού. Τον ανατρέπει με την γάμπα του, με το μαλακό μέρος του ποδιού του, ώστε να μην τον τραυματίσει.

Εξάλλου, ο Ραντζέλοβιτς δεν τραυματίστηκε, συνέχισε κανονικά το παιχνίδι, ούτε προκύπτει ότι αποκόμισε κάποιο πρόβλημα από αυτό το φάουλ.

Έρχεται λοιπόν ο Ολυμπιακός να ζητήσει επιπλέον τιμωρία για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ, κάτι που είχε κάνει και τον Δεκέμβριο (με επιτυχία( και για το μαρκάρισμα του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη στον Γκιγέρμε στο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό. Ποιος ο λόγος; Για να δημιουργήσει μία ψυχολογική συνθήκη σε διαιτητές και αντιπάλους των ερυθρόλευκων, ώστε στο μέλλον να μην αγγίζει κανείς παίκτες του Ολυμπιακού.

Χθες, ο νέος νομικός σύμβουλος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ) Αλέξης Κούγιας θυμήθηκε έναν (χαμένο) τελικό χάντμπολ από τον περασμένο Μάιο και έκανε καταγγελία κατά των διοργανώσεων του ΟΧΕ, στις οποίες (όλως τυχαίως) ο Ολυμπιακός δεν προπορεύεται.

Την Δευτέρα, λίγο μετά το κερδισμένο ματς απέναντι στον Παναιτωλικό με 2-0, οι ερυθρόλευκοι έστειλαν νέα (νιοστή φέτος) επιστολή διαμαρτυρίας στην ΚΕΔ για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, κάτι που λησμόνησαν βέβαια να κάνουν για την αναμέτρηση κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, όπου ο Ολυμπιακός προηγείται με γκολ που ξεκινάει από εμφανές οφσάιντ.

Λίγο μετά από το (κατά γενική ομολογία) πιο ήσυχο ντέρμπι των τελευταίων ετών στην Τούμπα,  ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι δεν ηρέμησε ούτε με το διπλό και με επίσημη ανακοίνωση, μίλησε για «ζούγκλα», προτείνοντας την παραδειγματική τιμωρία του ΠΑΟΚ, προκαλώντας για μία ακόμα φορά το λαϊκό αίσθημα, αναφορικά με ένα ματς το οποίο πήγε να τιναχθεί στον αέρα, με το πρωτοφανές αστυνομικό ντου στην Τούμπα (έπειτα από σχετικό ένταλμα) στις 7 το πρωί της ημέρας του ματς, προφανώς με εντολή να βρεθεί το πανό που τελικά ανέβηκε στο ντέρμπι.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις επιστολές σε ΦΙΦΑ, σε ΟΥΕΦΑ, σε πολιτικά στελέχη, στον Πρωθυπουργό, τα ουρλιαχτά για στημένο πρωτάθλημα όσο ο Ολυμπιακός βρισκόταν πίσω στην βαθμολογία (τώρα το πρωτάθλημα ξαφνικά καθάρισε), τις αμέτρητες εμπρηστικές και τοξικές δηλώσεις από θεσμικά στελέχη του (Σάββας Θεοδωρίδης, Κώστας Καραπαπάς), το κυνηγητό όσων βρίσκονται απέναντι από το κόκκινο άρμα.

Ίσως τελικά αν ο Γιαννούλης φάει τρεις αγωνιστικές, αν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη υποβιβαστούν, αν όλοι οι τίτλοι στο χάντμπολ πάνε στο τμήμα του Ολυμπιακού / ΙΕΚ Ξυνή, αν το περσινό πρωτάθλημα κατακυρωθεί κι αυτό στον Ολυμπιακό, αν η νυν ηγεσία της ΕΠΟ αλλάξει, αν ο Βίτορ Μέλο Περέιρα αποχωρήσει από την ΚΕΔ, αν η ΑΕΚ υποβιβαστεί ξανά, αν οι εποχές Σαρρή – Γκιρτζίκη επιστρέψουν, αν παλιά καλά τέκνα της διαιτησίας επιστρέψουν στην ενεργό δράση ίσως ο Ολυμπιακός να σταματήσει τις καταγγελίες, αν και ούτε και τότε μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι στο λιμάνι…

Διότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα ευρείας λαϊκής βάσης που έγινε μισητός εντός της χώρας γιατί θυμίζει φίδι που στέλνει δηλητήριο σε κάθε κατεύθυνση, για κάθε απίθανο και πιθανό λόγο, ένας σύλλογος καθεστωτικός και ταυτόχρονα διαμαρτυρόμενος για το επάρατο 50-50, μια διοίκηση που έχει επιβάλει το «εμείς ή κανείς», με έναν τρόπο που προκαλεί θυμηδία και θυμίζει ότι ο φαταουλισμός των ανθρώπων του αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού.

sdna.gr