Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά – Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένονται την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι στο Αιγαίο έως 7 και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Αυτά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Αναλυτικά βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες σταδιακά στην Κεντροδυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο θα εξασθενήσουν σημαντικά. Καταιγίδες θα σημειωθούν στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Αιγαίο θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 14, στη Θεσσαλία από 7 έως 14, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 8 έως 14, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 17, στις Κυκλάδες από 15 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 20 και στην Κρήτη από 12 έως 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και προς το τέλος τους εικοσιτετραώρου τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Μυρτώο προς το τέλος του εικοσιτετραώρου οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά διαστήματα και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης και προς το τέλος του εικοσιτετράωρου θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 14 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς.