Καιρός: Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – Σαρώνει η κακοκαιρία τη Δυτική Ελλάδα! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει εδώ και λίγη ώρα το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού, ενώ έντονη είναι η βροχόπτωση και σε κεντρικότερες περιοχές όπως ο Βύρωνας και ο Υμηττός.

Εξαιτίας της καταιγίδας οι ταχύτητες των οχημάτων είναι χαμηλές και ήδη παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η κίνηση στους δρόμους στις 16:30:

kjin12

Η κακοκαιρία ξεκίνησε να «χτυπά» τη δυτική Ελλάδα, όπου, σύμφωνα με το meteo.gr, εκδηλώνονται κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, ενώ και το νησί της Κέρκυρας δοκιμάστηκε από την κακοκαιρία. Ισχυρή βροχή έπληξε, επίσης, το Μεσολόγγι και την Ηλεία.

Μεσολόγγι: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Προβλήματα, κυρίως σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην κοινότητα Λεσίνι, ενώ έκλεισε για λίγη ώρα η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του 48ου χιλιομέτρου, κοντά στο Χαλίκι.

Επίσης, μικρότερα προβλήματα έχουν προκληθεί και στις περιοχές Νεοχώρι και Κατοχή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και πυροσβεστικές δυνάμεις για απαντλήσεις υδάτων.

dytikh-ellada-kakokairia-arthro

 

meso1
meso2
meso3

Υδροστρόβιλοι στον Κυπαρισσιακό κόλπο

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με τους υδροστρόβιλους που έκαναν την εμφάνισή τους μετά από μπουρίνι, το πρωί της Πέμπτης, στα ανοικτά των ακτών της Ηλείας στον Κυπαρισσιακό κόλπο έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα ilialive.gr.

Ο φακός του ilialive.gr κατέγραψε αρκετούς από τους υδροστρόβιλους και σε μια περίπτωση ενισχύθηκε το φαινόμενο, προχώρησε στην ακτή και μετατράπηκε σε ανεμοστρόβιλο στην περιοχή της Αγουλινίτσας.

Δείτε το βίντεο: