Καιρός: Φθινόπωρο, με πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους έως 8 μποφόρ!

Περιορίζονται σήμερα και αύριο οι βροχές - Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Φθινοπωρινός θα είναι σήμερα ο καιρός με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση και η ψύχρα να είναι αισθητή. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και μετά το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Οι βροχές σήμερα και αύριο θα περιοριστούν από την Τρίτη, όμως, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα και τις επόμενες ημέρες:

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες .
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Θρακικό τις πρωινές και τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε στα ανατολικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές γενικά ασθενείς.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

KYΡΙΑΚΗ
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στην κεντρική και βόρεια και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα δυτικά και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από
το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο  Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.