Καστανιές: Η Τουρκία μετακίνησε τους παράνομους μετανάστες όταν προσβλήθηκαν οι στρατοχωροφύλακες από τον κορωνοϊό!

Οι φόβοι εξάπλωσης στην Αδριανούπολη και η φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες από διασταυρωμένες αναφορές και πληροφορίες για επέλαση του κορωνοϊού στον καταυλισμό στις Καστανιές, που τελικά οδήγησαν ακόμα και στην καταστροφή του, με φωτιά που έβαλαν τα μέλη της Στρατοχωροφυλακής, προκειμένου να κάψουν τα μολυσμένα αντικείμενα και τα προσωπικά είδη των ανθρώπων που είχε στοιβάξει εκεί το καθεστώς Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,η ΕΥΠ αλλά και οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ που όλο αυτό το διάστημα ασχολήθηκαν εκτενέστερα με την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, το δεδομένο που έγειρε την πλάστιγγα και οδήγησε στην καταστροφή με πυρά του καταυλισμού στις Καστανιές, είναι το γεγονός πως πολλοί από τους περίπου 1.000 Στρατοχωροφύλακες που είχε μεταφέρει ο Ερντογάν στα σύνορα με τον Έβρο, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Οι Στρατοχωροφύλακες του Ερντογάν, φέρεται να μολύνθηκαν από τον νέο ιό, λόγω της επαφής που είχαν με τους παράνομους μετανάστες που έσυρε στα σύνορα το τουρκικό καθεστώς, προκειμένου να πολιορκήσουν τα ελληνικά και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκά σύνορα.

Παράλληλα οι πιέσεις που δέχτηκε το καθεστώς από τις αρχές της Αδριανούπολης για τη ζοφερή κατάσταση που επικρατούσε στον πρόχειρο καταυλισμό, σε σχέση με τους νοσούντες παράνομους μετανάστες ήταν μεγάλες, καθώς κινδύνευε ολόκληρη η πόλη της Αδριανούπολης να μολυνθεί από τον Covid_19.

Έτσι λοιπόν, μπροστά στην εφιαλτική εικόνα που θα δημιουργούσε για το καθεστώς αυτή η κατάσταση, ελήφθη στην κυριολεξία εν μια νυκτί η απόφαση για πλήρη καταστροφή του καταυλισμού και την καύση όλων των αντικειμένων, εξού και η μεγάλη φωτιά που είδαν πριν από μερικά βράδια τα στελέχη των Ε.Δ και της ΕΛ.ΑΣ, στην απέναντι πλευρά των συνόρων και συγκεκριμένα εκεί που βρίσκονταν ο πρόχειρος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων.

Mεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία

Μάλιστα μετά την καταστροφή του πρόχειρου καταυλισμού, ακόμα και στην Τουρκία πολλοί είναι αυτοί από τον κρατικό μηχανισμό που δεν γνωρίζουν που στο καλό στοιβάχτηκαν όλοι οι αυτοί οι άνθρωποι που τις προηγούμενες ημέρες έπαιρναν μέρος στην πολιορκία των ελληνικών συνόρων.

Το καθεστώς Ερντογάν υποστήριξε πως θα μεταφερθούν σε ειδικές δομές φιλοξενίας. Κανείς όμως δεν είδε, δεν άκουσε, για το που τελικά μεταφέρθηκαν αυτοί οι άνθρωποι.

Ακόμα και τα λαλίστατα ΜΜΕ της γείτονος που εκθείαζαν κατά καιρούς την τουρκική φιλοξενία σε πρόσφυγες και μετανάστες, δεν έδειξαν ούτε μια εικόνα από τις … «ανθρώπινες δομές φιλοξενίας», όπου και φέρεται να μεταφέρθηκαν αυτοί οι άνθρωποι.

pronews.gr