Κατερίνα Γκαγκάκη: Δεκτή η παραίτησή της από τον Μπακογιάννη! (ΦΩΤΟ)

Να κάνει δεκτή την παραίτησή της από την Τεχνόπολη ζήτησε από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη η Κατερίνα Γκαγκάκη, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν γίνει νωρίτερα γνωστές και αφορούσαν το ζήτημα.  Ο κ.Μπακογιάννης αποδέχθηκε την παραίτηση της κ.Γκαγκάκη από τη θέση της προέδρου της Τεχνόπολης – παραμένει δημοτική σύμβουλος.

Η παραίτηση έρχεται μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για τον τρόπο με τον οποίο σχολίασε  η κυρία Γκαγκάκη το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης φοιτήτριας του ΑΠΘ, στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, βιώνει μια πολύ δύσκολη κατάσταση έχοντας συνειδητοποιήσει το ατόπημα στο οποίο υπέπεσε και ήδη μέσω των social media είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη, πράγμα που κάνει και τώρα εμπράκτως, παραιτούμενη από το αξίωμα στο δήμο Αθηναίων.

 H ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων έχει ως εξής:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας….».

Τι έχει προηγηθεί

Το  περιστατικό σχολίασαν εκτενώς ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ του στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», διακωμωδώντας το περιστατικό, χωρίς να λείψουν μάλιστα τα γέλια τόσο από τον παρουσιαστή όσο και από την Κατερίνα Γκαγκάκη και την Ελένη Τσολάκη. Πήγαν, μάλιστα, μέχρι και να αναπαραστήσουν ζωντανά το περιστατικό.

Ο τρόπος που επέλεξαν να σχολιάσουν το γεγονός, ο οποίος καταδείκνυε ότι δεν έχουν πάρει την είδηση σοβαρά, μια είδηση σεξουαλικής παρενόχλησης, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, τόσο από άλλες εκπομπές και πρόσωπα της σόουμπιζ, όσο και από χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Πολλές από τις αντιδράσεις αφορούσαν την Κατερίνα Γκαγκάκη και τη θέση που κατέχει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στο πλευρό του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη καθώς είναι υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, με κύριο αίτημα των αντιδράσεων να παραιτηθεί από το αξίωμά της.

Το απόγευμα της Τετάρτης, την αντικατάσταση της Κατερίνας Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη, ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας – η δημοτική παράταξη που πρόσκεται στο ΚΚΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας ζητά την αντικατάσταση της κας Αικατερίνης Γκαγκάκη από τη θέση της Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης, λόγω της στάσης της σε τηλεοπτική εκπομπή σε θέμα περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στο ΑΠΘ».

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του στο Facebook  είχε ζητήσει επίσης την παραίτηση της κ. Γκαγκάκη.