ΚΕΔ: «Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ολυμπιακού»

Τέλος στο… αφήγημα του Ολυμπιακού από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, τονίζοντας ότι σωστά ακυρώθηκε το γκολ στα Γιάννενα.
Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔ πήρε θέση για τη φάση που προκάλεσε… χαμό στους “Ζωσιμάδες”, με το ακυρωθέν γκολ του Χασάν στις καθυστερήσεις, που ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ελ Αραμπί το οποίο προηγήθηκε.

Οι “ερυθρόλευκοι” αμφισβήτησαν τη γραμμή του οφσάιντ από το VAR κι επιτέθηκαν κατά πάντων, ωστόσο η ΚΕΔ ξεκαθαρίζει ότι πράγματι τόσο το κεφάλι, όσο και ο ώμος του Μαροκινού επιθετικού είναι βρίσκονται πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο των γηπεδούχων κι ως εκ τούτου ήταν σωστή η απόφαση που πάρθηκε.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της Super League 1 μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακού, σημειώθηκε τέρμα το οποίο στη συνέχεια εξετάστηκε με το VAR.

Μετά τον έλεγχο από το VAR και χρησιμοποιώντας τη νέα τρισδιάστατη τεχνολογία (3D), χαράσσεται μια γραμμή η οποία χρησιμοποιεί ως σημείο αναφοράς τον βραχίονα του αμυντικού προς το επίπεδο του αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να καθοριστεί κατά πόσον ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που παρέχεται από τη Media Pro, διαπιστώσαμε ότι το κεφάλι και ο ώμος του επιθετικού βρίσκονται σε θέση οφσάιντ και, ως εκ τούτου, η απόφαση να ακυρωθεί το γκολ είναι σωστή σύμφωνα με τους Κανόνες του Παιχνιδιού.