Κορωνοϊός – Γαλλία: Δεν απέκλεισε και τρίτο lockdown o υπουργός Υγείας!

Η Γαλλία καταγράφει περίπου 15.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα και την Παρασκευή επιβεβαίωσε την πρώτη περίπτωση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού  – Ξεκίνησαν από γηροκομεία και νοσοκομεία στο Παρίσι οι εμβολιασμοί

Πιθανό και τρίτο lockdown στη Γαλλία, σε περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ήταν εκείνος που έκανε τα σχετικά σχόλια την Κυριακή, καθώς ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα εν μέσω φόβων για πιθανό ξέσπασμα της πανδημίας μετά τα Χριστούγεννα.

«Ποτέ δεν θα αποκλείσουμε τη δυνατότητα επιβολής μέτρων που είναι απαραίτητα για την προστασία του κοινού», είπε στη Journal du Dimanche.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε πάρει μια απόφαση, αλλά ότι παρακολουθούμε την κατάσταση κάθε ώρα» πρόσθεσε.

Η Γαλλία καταγράφει περίπου 15.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα και την Παρασκευή επιβεβαίωσε την πρώτη περίπτωση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού που εμφανίστηκε πρόσφατα στη Βρετανία, σε έναν άνδρα που είχε ταξιδέψει από το Λονδίνο.

Την Κυριακή, η Γαλλία άρχισε να χορηγεί τις πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech σε ευάλωτους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. Η Γαλλία έλαβε το φάρμακο μια ημέρα νωρίτερα, αφού το ενέκρινε για χρήση την Πέμπτη.

«Έχουμε συνολικά 19.500 δόσεις, που ανέρχονται σε 3.900 φιαλίδια. Αυτές οι δόσεις θα αποθηκευτούν στον καταψύκτη μας σε μείον 80 βαθμούς (Κελσίου) και στη συνέχεια θα διανεμηθούν σε διαφορετικά γηροκομεία και νοσοκομεία»,
δήλωσε ο Φρανκ Χουέ, επικεφαλής φαρμακευτικών προϊόντων για το σύστημα δημόσιων νοσοκομείων του Παρισιού.

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να εμβολιαστούν περίπου 1 εκατομμύριο άτομα σε γηροκομεία κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, και στη συνέχεια άλλα 14 εκατομμύρια-15 εκατομμύρια στον ευρύτερο πληθυσμό μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.