Κορωνοϊός: Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν από την ΕΕ «ομόλογο Corona» – Μεταξύ αυτών και ο Μητσοτάκης!

Τη δημιουργία “ομολόγων Corona” από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού, ζητούν εννέα ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή, που έχει ημερομηνία 25 Μαρτίου, «πρέπει να εργαστούμε σε έναν κοινό χρεωστικό τίτλο που θα εκδοθεί από κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα στην αγορά (…) προς όφελος όλων των Κρατών μελών (…) προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημίες που θα προκληθούν από τον κορονοϊό».

Υπογραμμίζουν πως «αυτός ο κοινός χρεωστικός τίτλος θα πρέπει να είναι επαρκούς μεγέθους και διάρκειας προκειμένου να είναι πλήρως αποτελεσματικός και να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναχρηματοδότησης τώρα ή στο μέλλον».

Σημειώνεται πως την επιστολή υπογράφουν, πέραν του Έλληνα πρωθυπουργού, οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Σλοβενίας, του Βελγίου. Καλούν την Ένωση να «εξερευνήσει άλλα εργαλεία όπως συγκεκριμένη χρηματοδότηση δαπανών που συνδέονται με τον κορονοϊό στον προϋπολογισμό της ΕΕ» για το 2020 και το 2021.