Κορωνοϊός -Θεσσαλονίκη: Επί ποδός 14 δήμοι -Απολυμάνσεις, λουκέτα, δωροεπιταγές σε ευάλωτες ομάδες

«Επί ποδός» βρίσκονται οι 14 δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης από την πρώτη ημέρα εμφάνισης επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην πόλη και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού και στήριξης των δημοτών.

Με απολυμάνσεις και εντατικά πλυσίματα, προμήθεια υγειονομικού υλικού, αναστολή ή μείωση ωραρίου στις υπηρεσίες των δήμων, «λουκέτα» σε παιδικές χαρές και χώρους άθλησης, ακυρώσεις εκδηλώσεων, κλείσιμο των ΚΑΠΗ, ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη, ακόμη και με δωροεπιταγές για αγορές σε άτομα ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, προσπαθούν να βρεθούν στο πλευρό των πολιτών και να «πολεμήσουν» την εξάπλωση της πανδημίας.

14 δήμοι κατά του κορωνοϊού
Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης. Με το μήνυμα «Εμείς είμαστε εδώ, εσείς μείνετε σπίτι», ο Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης προσπαθεί να περιορίσει τις μετακινήσεις των δημοτών. Μετά τις απολυμάνσεις όλων των σχολείων, των δημοτικών κτιρίων και των ιερών ναών έχει ήδη προχωρήσει σε εργασίες πλυσίματος των κάδων απορριμμάτων, δρόμων, πάρκων, αθλητικών εγκαταστάσεων και πλατειών, ενώ ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου επισκέφτηκε υπηρεσίες του δήμου και συνομίλησε με εργαζόμενους για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ακολουθήσουν.
Η υπηρεσία καθαριότητας τέθηκε σε λειτουργία με διαφορετική ώρα έναρξης του προσωπικού της, προκειμένου να μη συνωστίζονται οι εργαζόμενοι και για λόγους καλύτερης κι αποτελεσματικότερης λειτουργίας. Προμηθεύτηκε απολυμαντικό και υγειονομικό υλικό, ενώ προχώρησε σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων και συναθροίσεων, όπου θα υπήρχε κίνδυνος διασποράς του ιού. «Ακολουθήστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Υπομονή. Θα νικήσουμε!», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου προς τους κατοίκους.

Δήμος Βόλβης.    «Δεν φοβόμαστε, προστατευόμαστε!», αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Βόλβης αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό. Η δημοτική αρχή ματαίωσε εκδηλώσεις, έκλεισε ΚΑΠΗ και ανέστειλε τη λειτουργία των δομών Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, τις μουσικές σχολές και τα προγράμματα μαζικής άθλησης, των κλειστών γυμναστηρίων, αλλά και τα τμήματα Διά Βίου Μάθησης, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτεία.
Όσον αφορά την καθαριότητα, καλεί τους δημότες να ανταποκριθούν στην κρίσιμη συγκυρία και να διευκολύνουν το έργο των εργαζομένων και της υπηρεσίας που λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, λόγω των ειδικών αδειών και ζητά να τοποθετούν τα απορρίμματα σε σακούλες καλά δεμένες, μέσα στους κάδους και να σταματήσουν την εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών καθώς αυτή την περίοδο προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία.

Δήμος Δέλτα.  «Μένουμε στο σπίτι για να προστατευτούμε», αναφέρει ο Δήμος Δέλτα, με τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη να δίνει εντολή για απολυμάνσεις δεκάδων χώρων (σχολείων, δημοτικών κτιρίων, αστυνομικού τμήματος, γηπέδων, γυμναστηρίων, Κέντρων Υγείας) και παράλληλα να λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.
Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Δέλτα για την εξυπηρέτηση του κοινού λειτουργούν κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής e-mail, ενώ στις διοικητικές υπηρεσίες, για τις περιπτώσεις που απαιτείται η παρουσία δημότη θα γίνεται και πάλι έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού. Εκλεισαν οι παιδικές χαρές, ματαιώθηκαν εκδηλώσεις, ενώ η δημοτική αρχή πρότεινε να ανοίξουν οι μπάρες των διοδίων σε Νέα Μάλγαρα και Ωραιόκαστρο και να γίνεται ελεύθερη η διέλευση των οχημάτων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.
Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε επίσης να εναρμονιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαβιούν στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά με τις γενικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για περιορισμό των μετακινήσεων τους και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την υγεία των μεταναστών και των εργαζομένων στο χώρο φιλοξενίας καθώς και για τους δημότες συνολικά.

Δήμος Θερμαϊκού.   «Η υγεία μας πάνω από όλα», αναφέρει ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, θέλοντας να στείλει το μήνυμα προς τους δημότες ώστε να μείνουν στα σπίτια τους και να μην παρατηρηθούν εικόνες παρόμοιες με τα προηγούμενα 24ωρα, όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρύνει τον κόσμο που βγήκε περίπατο στον πεζόδρομο της Περαίας.
Παράλληλα, η δημοτική αρχή τροποποίησε τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών της, ανακοίνωσε την αναστολή διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Παροχής Βασικών Αγαθών και ανακοίνωσε πως το γραφείο ΕΦΚΑ Νέας Μηχανιώνας θα μείνει κλειστό λόγω της χρήσης αδειών ειδικού σκοπού. Εγιναν απολυμάνσεις σε δεκάδες χώρους, μπήκε «λουκέτο» σε χώρους άθλησης και παιδικές χαρές, ενώ ακυρώθηκαν εκδηλώσεις.

Δήμος Θέρμης.   Μέτρα προστασίας για τους δημότες και τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έλαβε και η δημοτική αρχή της Θέρμης. Οι διανομές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο γίνονται με ραντεβού για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ με ανακοίνωσή της η διεύθυνση Καθαριότητας ζητά από τους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά είτε το πρωί, είτε αργά το βράδυ, ώστε να μη μένουν πολλές ώρες στους κάδους. «Ο κορονοϊός έχει φέρει έκτακτες συνθήκες λειτουργίας», αναφέρεται από την υπηρεσία Καθαριότητας, που κάνει συστάσεις να μην εναποθέτονται ογκώδη αντικείμενα.
Επίσης, ο Δήμος Θέρμης καλεί τους δημότες που αδυνατούν να μετακινηθούν ή δεν τους επιτρέπονται οι μετακινήσεις να καλούν για την εξυπηρέτησή τους το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, στο τηλέφωνο 2313300739, από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών έγιναν απολυμάνσεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, σε κέντρα πολιτισμού και άθλησης, ενώ τροποποιήθηκε και η λειτουργία όλων των δημοτικών υπηρεσιών.

Δήμος Θεσσαλονίκης.   Με εκτεταμένες απολυμάνσεις χώρων, πλυσίματα δρόμων και πλατειών, με ενημερωτικές αφίσες για τον κορονοϊό επιχείρησε, από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Θεσσαλονίκης να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας. Τις τελευταίες ώρες «τρέχει» και η πρωτοβουλία για τις ευπαθείς ομάδες, με τίτλο «Μείνετε σπίτι, θα έρθουμε εμείς», όπου ηλικιωμένοι και άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»: 2310521576, 2310550989 και 2310519584.
«Λουκέτο» μπήκε σε όλα τα σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, γυμναστήρια, κολυμβητήριο, χώρους άθλησης, ΚΑΠΗ, μέχρι και στον ζωολογικό κήπο στον Κέδρινο Λόφο, όπου παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών. Η δημοτική αστυνομία, πέρα από την επιστροφή των πινακίδων για όλες τις παραβάσεις, πραγματοποιεί περιπολίες σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ στο παραλιακό μέτωπο της πόλης προκειμένου να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να «μείνουν σπίτι».
Τροποποιήθηκε το ωράριο και ο τρόπος λειτουργίας όλων των δημοτικών υπηρεσιών, πάρθηκαν μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων, μπήκε «πλαφόν» στον αριθμό των καλεσμένων στους πολιτικούς γάμους και έγινε έκκληση προς τους δημότες και τους επιχειρηματίες να βοηθήσουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, κατεβάζοντας τα σκουπίδια στους κάδους είτε αργά το βράδυ, είτε νωρίς το πρωί.

Δήμος Καλαμαριάς.  Αυτοκίνητο του Δήμου Καλαμαριάς κυκλοφορεί στις γειτονιές κοντά στα πάρκα και παραλίες και μεταδίδει το μήνυμα για παραμονή στο σπίτι καθώς παρατηρήθηκε αρκετός κόσμος τα τελευταία 24ωρα να κάνει βόλτα στο παραλιακό μέτωπο. Απολυμάνθηκαν δεκάδες χώροι, ενώ έγιναν τροποποιήσεις στη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και πάρθηκαν μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους. «Δουλεύουμε 15 ώρες την ημέρα, ακόμη και το Σαββατοκύριακο, για να κρατήσουμε όρθιες τις υπηρεσίες και να ανταπεξέλθουμε στον κίνδυνο του ιού», αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης.
Από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώθηκε πως προσφέρονται δωροεπιταγές για σούπερ μάρκετ στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα προκειμένου να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, ενώ η αντιδημαρχία Καθαριότητας ενημέρωσε τους δημότες να διαχειρίζονται συνετά τα απορρίμματά τους και να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.
Έχει συσταθεί Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης Κορονοϊού, λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή 2313314444 για θέματα ενημέρωσης των δημοτών σχετικά με τις υπηρεσίες του δήμου, δημιουργήθηκε δεύτερο εργοτάξιο καθαριότητας για λόγους ασφαλείας, ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ πάρθηκαν μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τους δημότες.

Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου.   Με ενημερωτική καμπάνια, απολυμάνσεις, επιστροφή πινακίδων από τη δημοτική αστυνομία, κλείσιμο όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής προσπαθεί να «θωρακιστεί» από τον κορονοϊό ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.
Με μειωμένο προσωπικό κατά 50% λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας, λόγω των υποχρεωτικών αδειών των εργαζόμενων γονέων και έγινε έκκληση στους δημότες να περιορίσουν στο μέτρο του δυνατού τις ποσότητες των απορριμμάτων τους. Επίσης, ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για τη λειτουργία των υπόλοιπων δημοτικών υπηρεσιών και έγινε ανακατανομή του προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά, ενώ αναβλήθηκε η διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ για τους άπορους και ανεστάλη η θρησκευτική εμποροπανήγυρις του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Δόθηκε ακόμη παράταση στις αιτήσεις του ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης, με την εξυπηρέτηση των δικαιούχων να γίνεται με τηλεφωνικό ραντεβού.
«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν ψυχραιμία και υπευθυνότητα», αναφέρει ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός.
Στο πλαίσιο των μέτρων, για την πληρωμή οφειλών των πολιτών προς τον δήμο παρέχεται η δυνατότητα χρήσης e-banking, αναστέλλεται η παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης, η εξυπηρέτηση του κοινού στις δημοτικές βιβλιοθήκες, η τέλεση των γάμων γίνεται μόνο παρουσία του ζεύγους και των μαρτύρων, ενώ αναστέλλονται τα δρομολόγια προς τα κοιμητήρια.

Δήμος Λαγκαδά.  Απολυμάνσεις σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, γυμναστήρια, δημοτικά κτίρια, σε πλατείες και κεντρικούς δρόμους πραγματοποίησε η δημοτική αρχή στον Λαγκαδά. Δόθηκε έμφαση σε σημεία, όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων για λόγους υγιεινής εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τροποποιήθηκαν οι ώρες προσέλευσης του κοινού σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, πάρθηκαν μέτρα ασφαλείας και η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. Εκλεισαν όλοι οι χώροι άθλησης, ματαιώθηκαν εκδηλώσεις, ενώ έγινε αναστολή των ΚΑΠΗ και των λουτήρων και των λουτρικών εγκαταστάσεων των λουτρών Λαγκαδά έως τις 31 Μαρτίου.

Δήμος Νεάπολης- Συκεών. «Δεν είστε μόνοι, έχετε εμάς», αναφέρει ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών ενισχύοντας το πλαίσιο στήριξης των δημοτών λόγω κορονοϊού με μεγάλο αριθμό εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων για την παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών επείγουσας ανάγκης σε ηλικιωμένους και ΑμεΑ, αλλά και με πέντε τηλεφωνικές γραμμές για την ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων που παραμένουν στις κατοικίες τους. Επεκτάθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ παρέχεται καθημερινή τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη σε ενήλικες και νέους.
Έγιναν απολυμάνσεις σε όλους τους δημοτικούς χώρους, τους ιερούς ναούς και το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης- Συκεών, έκλεισαν οι παιδικές χαρές, οι αθλητικοί χώροι και το κολυμβητήριο, ακυρώθηκαν εκδηλώσεις και αναβλήθηκαν οι αιτήσεις για τους δημοτικούς λαχανόκηπους. Ακυρώθηκε, επίσης, ο 5ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής», που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 5 Απριλίου.

Δήμος Παύλου Μελά.  Ξεκινά στον Δήμο Παύλου Μελά η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου για κατ’ οίκον εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων, ενώ από σήμερα και μέχρι τη λήξη της κρίσης, η κοινωνική υπηρεσία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να συγκεντρώσει αιτήματα κατοίκων χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους. «Δεν κυκλοφορούμε, τηλεφωνούμε» στις γραμμές 2310020179 και 2310020185, από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Παύλου Μελά.
Πραγματοποιήθηκαν ακόμη απολυμάνσεις και πλύσιμο των δημόσιων χώρων, κλείσιμο παιδικών χαρών, επιστροφή πινακίδων, τροποποίηση ωραρίων εξυπηρέτησης και προτροπή για αποφυγή αυτοπρόσωπης παρουσίας των πολιτών στις υπηρεσίες, τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία με όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
«Περιορίστε τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές επαφές σας, αποφύγετε την αυτοπρόσωπη παρουσία σας στις υπηρεσίες και τους χώρους με συνωστισμό», λέει ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη.  «Μένουμε σπίτι, παραμένουμε ψύχραιμοι, εμπιστευόμαστε τους ειδικούς», τονίζει ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο περιορισμού του κορωνοϊού. Μετά τις απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους, «κλείδωσαν» οι παιδικές χαρές, ενώ αναστέλλονται οι εξ’ επαφής συναλλαγές των δημοτών με αρκετές υπηρεσίες του δήμου και συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την πανδημία.
«Από την ασφάλεια του σπιτιού υπάρχει η δυνατότητα είτε τηλεφωνικής, είτε ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης, δεδομένου ότι εδώ και χρόνια ο Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη διαθέτει online υπηρεσίες για όλους τους δημότες», αναφέρει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.
Αναβάλλονται όλοι οι πολιτικοί γάμοι μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ ψυχολόγοι του Δήμου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα που νιώθουν άγχος ή απόγνωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των δυσμενών επιπτώσεων που έχει στη ζωή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310321546 και 2310344791 για να συνομιλήσουν με τους ειδικούς επιστήμονες. Τέλος, οι διανομές του προγράμματος ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου συνεχίζονται κανονικά για τη στήριξη των δικαιούχων.

Δήμος Χαλκηδόνας. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Χαλκηδόνας με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», παρεμβαίνοντας και βοηθώντας ηλικιωμένους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, που δεν έχουν τρόπο να εξυπηρετηθούν από δικούς τους ανθρώπους, για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και διεκπεραίωσης επειγόντων αιτημάτων (παραλαβή αιτήσεων- παράδοση πιστοποιητικών).
Οι απολυμάνσεις ξεκίνησαν από τις πρώτες ημέρες εμφάνισης του ιού και συνεχίζονται σε όλες τις δημοτικές ενότητες, ενώ απολυμάνθηκε και το αστυνομικό τμήμα.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου δεν επιτρέπεται η είσοδος των πολιτών σε όλα τα δημοτικά κτίρια, παρά μόνον για την εξυπηρέτηση κατεπείγοντων περιστατικών και έπειτα από τηλεφωνικό ραντεβού. Η εξόφληση υποχρεώσεων πραγματοποιείται μέσω τραπέζης ή ηλεκτρονικά, ενώ όλες οι υπηρεσίες του δήμου λειτουργούν κανονικά παρέχοντας πληροφορίες τηλεφωνικά και δέχονται αιτήσεις με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, fax, ΕΛΤΑ. Επίσης, ακυρώθηκαν εκδηλώσεις και έκλεισαν χώροι συνάθροισης κοινού.

Δήμος Ωραιοκάστρου.  «Ασπίδα» προστασίας για τους πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες δημιουργεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου, μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» θα εξυπηρετούνται κατ’ οίκον με φάρμακα και τρόφιμα άνθρωποι που είτε δεν μπορούν, είτε δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
Μετά τις απολυμάνσεις δεκάδων χώρων ακολουθεί εντατικό πλύσιμο των δρόμων με απολυμαντικά υγρά, ενώ αποφασίστηκε η αναστολή της εξυπηρέτησης του κοινού διά φυσικής παρουσίας. «Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, μένουμε σπίτι», αναφέρει ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης.
Για εξαιρετικά επείγουσες υποθέσεις τους οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις δημοτικές αρχές, ενώ η διεκπεραίωση των οικονομικών συναλλαγών θα γίνεται με ηλεκτρονικές πληρωμές στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου.
Ηλεκτρονικά θα γίνονται και οι αιτήσεις διόρθωσης τετραγωνικών για τα ακίνητα. Η ηλεκτρονική επικοινωνία των πολιτών με τον Δήμο Ωραιοκάστρου είναι δυνατή και μέσα από την εφαρμογή «Βελτιώνω την πόλη μου», ενώ για όσο διάστημα είναι σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα δεν θα τελούνται πολιτικοί γάμοι.
Χθες, συνεδρίασε διά περιφοράς και το δημοτικό συμβούλιο, λαμβάνοντας αποφάσεις για δέκα θέματα, επείγοντος χαρακτήρα.