Κορωνοϊός – Πέθανε ο 58χρονος Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας

Σε ηλικία μόλις 58 ετών πέθανε από κορωνοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης ήταν πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Μέχρι και τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης.

Από παιδί ο Λεωνίδας Πελεκανάκης ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα, κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ ήταν στους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις. Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ):

«Με μεγάλη οδύνη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και Olympian της Ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον COVID-19, που κράτησε 2 μήνες περίπου. Ο Λεωνίδας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργότατος κοινωνικά και αθλητικά σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και έγινε δυστυχώς ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ΕΣΟΑ εκφράζει τα συλληπητήριά της στους οικείους του και εύχεται να είναι πάντα γαλήνια “η θάλασσα που θα τον σκεπάζει” και που τόσο αγάπησε…»