Κορωνοϊός – Παγώνη: «Ενδέχεται να μην κάνουμε ούτε Πάσχα»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κάνουμε ούτε Πάσχα λόγω του κορωνοϊού άφησε σε δηλώσεις που έκανε η Ματίνα Παγώνη.
Για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα με την πανδημία του κορωνοϊού μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, σε δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως αν δεν αποδώσουν τα μέτρα που έχουν παρθεί θα χρειαστεί παράταση τους.

«Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια, η οποία μεταξύ άλλων έσπευσε να εκφράσει τις αμφιβολίες της για το αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα.

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα κορονοϊού, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια των λεγομένων της πρόσθεσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην σύστημα την οποία δέχεται το σύστημα Υγείας.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση της συμπλήρωσε τα εξής:«Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες.Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο» δήλωσε δε. «Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.