Κορωνοϊός: Παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαΐου το «λουκέτο» στα σχολεία!

Παρατείνεται μέχρι και τις 10 Μαΐου 2020 το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας λόγω κορωνοϊού, όπως προβλέπει ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ΚΥΑ αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Κεραμέως: Ιδανικά ολοκλήρωση των πανελλαδικών μέχρι 15 Ιουλίου
Χθες, η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη θέση ότι σταθερή επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι οι πανελλαδικές να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονική ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως αυτό που θέλει το υπουργείο είναι «οι Πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου».

Διευκρίνισε δε πως: «Όλα εξαρτώνται από την πορεία της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε και τον περιορισμό αυτής».

Ερωτηθείσα αναφορικά με τη μείωση της ύλης των Πανελλαδικών, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, η κ. Κεραμέως τόνισε πως περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη.

«Αφουγκραστήκαμε τη μεγάλη αγωνία και αναστάτωση όλων των υποψήφιων μαθητών».
Επανέλαβε δε, πως επικοινωνεί καθημερινά με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών.

«Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξα» τόνισε η κ. Κεραμέως.
Προανήγγειλε δε, πως σήμερα, Παρασκευή, θα συνεδριάση η επιτροπή και θα εξετάσει το θέμα της αναστολής εκπαιδευτικών δομών.

«Προφανώς θα υπάρξει παράταση. Ελπίζουμε ότι αν ο Απρίλιος κυλήσει καλά, να γυρίσουμε άμεσα σε μια σταδιακή κανονικότητα» είπε.

Αναφερόμενη στα σχέδια του υπουργείου παιδείας εάν τα σχολεία τελικά ανοίξουν μετά τον Απρίλιο, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Είναι πολλά. Να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος , να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας , να πάμε στα 35′ και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό».