Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: «Οι εκκλησίες θα μείνουν κλειστές το Πάσχα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος “με υψηλό αίσθημα ευθύνης” τις ημέρες της πανδημίας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς , εξηγώντας πως οι κατευθύνσεις της ιεραρχίας της Εκκλησίας για τις ημέρες του Πάσχα προβλέπουν ότι “οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς” την Μεγάλη Εβδομάδα και σε καθε περίπτωση «οι εκκλησίες δεν θα ειναι ανοιχτές για τους πιστούς».

Μάλιστα, η χθεσινή εγκύκλιος αναφέρεται στην παρουσία των κληρικών και του απολύτως απαραίτητου προσωπικού και για συγκεκριμένες ώρες στους ναούς ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ “παρακαλώ θερμά να ακολουθήσουμε όλοι χωρίς εξαιρέσεις την προτροπή της Ιεράς Συνόδου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια κατεύθυνση, “η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης” υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και συνέστησε καθώς “οι εκκλησίες θα ειναι κλειστές, να αρκεστούμε στην ατομική προσευχή”, γνωστοποιώντας παράλληλα πως οι Ιερές Ακουλουθίες θα μεταδοθούν από την τηλεοραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. “Ας προσευχηθούμε από το σπίτι”, κατέληξε ο κ.Χαρδαλιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=pmyjCd1reOY&feature=emb_title

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εκανε ειδικη αναφορά στα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού που εχουν τεθει σε εφαρμογή στα αεροδρόμια της χώρας, ανακοινώνοντας οτι συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλους τους επιβάτες των τακτικών πτήσεων που φτάνουν στη χώρα. Ειδικότερα, έλεγχοι εχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες σε 15 τακτικές πτήσεις και συνολικά 724 επιβάτες.

Το επιβατικό κοινό μεταφέρεται από το αεροδρομιο σε ξενοδοχεία, εκεί υποβάλλεται σε τεστ και όσοι εκ των επιβατών βρεθούν αρνητικοί αποχωρούν για το σπίτι τους, ώστε να συνεχίσουν εκεί την καραντίνα, ενω όσοι βρεθούν θετικοί παραμένουν εντος των ξενοδοχείων για περισσότερη παρακολούθηση.