Κορωνοϊός: 20 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Κανένας θάνατος

Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 20 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3088, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. Σύμφωνα με πληροφορίες τα 16 εξ αυτών εντοπίστηκαν στην περιοχή της Ξάνθης.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 692 (22,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1752 (56,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 14 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. Έξι (42,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Σημειώνεται ότι 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, το τελευταίο 24ωρο δεν υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος και παραμένουμε στους 183 θανάτους συνολικά στη χώρα (56 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 237.276 κλινικά δείγματα. Να σημειώσουμε ότι το σύνολο των ελέγχων φαίνεται να μειώθηκε σε σχέση με χθες κατά περίπου 3.700 γεγονός το οποίο μάλλον αποδίδεται στο “ξεκαθάρισμα” του συγκεκριμένου αρχείου που διατηρεί ο οργανισμός. Πάντως αυτό δεν επηρεάζει τη συνολική εικόνα της επιβεβαίωσης των κρουσμάτων.

Να επισημάνουμε ακόμη ότι η εμφάνιση και πάλι διψήφιου αριθμού μπορεί να εντείνει την ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας, όμως την ίδια στιγμή τα περισσότερα από αυτά εντοπίζονται σε μία συγκεκριμένη περιοχή κι γι’ αυτό υπάρχει ψυχραιμία.

Παράλληλα η αύξηση των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι είναι αρκετά μικρή.

Αύριο Παρασκευή στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, σχετικά με το Σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα.