Κρήτη: Θρήνος για τον 16χρονο που πέθανε σε τροχαίο – «Πανάθεμά σε χάρε!» – Η συγκινητική μαντινάδα

Σήμερα στις τρεις το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 16χρονο Αντώνη Στρατιδάκη ο οποιος «έσβησε» στην άσφαλτο έπειτα από σοκαριστικό τροχαίο στην Κρήτη.

Στις Λούρες, στο χωριό από το οποίο καταγόταν, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο αγαπημένος τους Αντώνης έφυγε τόσο γρήγορα. Οι δικοί του άνθρωποι και τα αγαπημένα του πρόσωπα τον αποχαιρετούν με σπαρακτικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

16xronos-2

«Αβάσταχτος ο πόνος που έχω για εσένα Αντώνη μου,δεν μπορώ να το πιστέψω δεν θέλω να το πιστέψω ότι δεν είσαι εδώ ένα παιδί μόλις 16 χρόνων με όλη την ζωή μπροστά του…Πανάθεμάσε χάρε που πήρες το αντράκι μου και δεν τον άφησες να είναι εδώ μαζί μας με το γέλιο του,την πλάκα του,με τα όλα του…Παλικάρι μου ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…Πάντα ήσουν ένας Άγγελος τώρα είσαι και στον ουρανό….Καλό παράδεισο Αντωνάκο μου», ήταν το μήνυμα στενού του προσώπου στο Facebook.

16xronos__3_

Ακόμη ένας φίλος του επέλεξε να τον αποχαιρετίσει με μια μαντινάδα:

«Ο θάνατος δε σταματά
Απ όλους θ περάσει
Μα ναι στιγμές Απού χτυπά
Εκεια που δε τεριαζει

Γιάντα δε μας ερώτηξες
φίλε μου πριν μισέψεις,
στη μαύρη γης τα κάλλη σου
να τα ‘κριβοστερέψεις

Στους αγγέλους παριγγειλα
Την εννοια σου να έχουν
Μα μου παν πως οι άγγελοι
Αγγέλους δε προσέχουν

Καλό παράδεισο φίλε μου…ελαφρή το χώμα που θα σε σκεπάσει…θα θυμάμαι πάντα όλα τα ωραία που περάσαμε μαζί….να προσέχεις!?

Αντώνης Στρατιδάκης».

16xronos-1

Το χρονικό του σοκαριστικό τροχαίου

Ο άτυχος 16χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο όταν το αυτοκίνητο 4Χ4 που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και καρφώθηκε σε ελιά.

Ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Χάρακα έσπευσε στο σημείο του τροχαίου, ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον άτυχο νεαρό, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στις λαμαρίνες.