Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για νέο «μαύρο» ρεκόρ – Αγγίζουμε τα 3.000 κρούσματα

Κρούσματα σήμερα: «Ψυχρολουσία» από τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης, τρεις ημέρες πριν η χώρα οδηγηθεί σε γενικό lockdown, για δεύτερη φορά.

Μέρες Μαρτίου θα ζούμε από το Σάββατο (07/11) καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πατάει» το κουμπί και η χώρα μπαίνει σε γενικό lockdown. Το τριπλό αρνητικό ρεκόρ της Τετάρτης, δηλαδή σε κρούσματα, νεκρούς και διασωληνωμένους, αποδεικνύουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη.

Ολοταχώς για 3.000 κρούσματα
Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων έφεραν εσπευσμένα το γενικό lockdown στην Ελλάδα. Εδώ και δύο εβδομάδες τα κρούσματα ανέρχονται σε 4ψήφιο αριθμό, ενώ οι διασωληνωμένοι και οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία αυξάνονται ραγδαία, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία της χώρας να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις.

Στο άκουσμα των 2.646 κρουσμάτων που κατέγραψε χθες ο ΕΟΔΥ, η Ελλάδα «πάγωσε», ενώ οι προβλέψεις των λοιμωξιολόγων είναι δυσοίωνες. Όπως όλα δείχνουν, τα κρούσματα τις επόμενες μέρες ή ακόμα και σήμερα ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 3.000.

Όπως είπε άλλωστε, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας κ. Νίκος Θωμαΐδης σήμερα στο ΣΚΑΪ, «σίγουρα θα περάσουμε τα 3000 κρούσματα στη χώρα όπως πάμε.

Τονίζοντας παράλληλα, ότι το lockdown μπορεί να επιβραδύνει την πορεία του ιού και να αναστρέψει την εικόνα.

«Θα υπάρξει κορύφωση σε 15-20 μέρες και μετά θα επέλθει η μείωση, γύρω στα Χριστούγεννα», κατέληξε.

Κικίλιας: Δεν θέλουμε να δούμε χιλιάδες νεκρούς
«Δεν θέλουμε να δούμε εικόνες που βλέπουμε σε άλλες χώρες με χιλιάδες νεκρούς. Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», τόνισε χθες ο υπ. Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε: «τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται στη χώρα. Είχα εξηγήσει και είχα πει ότι η λήψη μέτρων είναι μία δυναμική διαδικασία. Βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ φονικό ιό, ότι ο COVID είναι πιο επιθετικός, ότι έχει σαρώσει την Ευρώπη και τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι σαρωτικά για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πολύ πιο πάνω ως νούμερα από τη δική μας αλλά και οι αντοχές των Εθνικών Συστημάτων Υγείας είναι πλέον οριακές και το δικό μας Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και σιγά-σιγά η χώρα περνάει στο “κόκκινο”. Στην πρώτη φάση δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα για τον ιό, πήγαμε νωρίς σε οριζόντια μέτρα, μπορέσαμε να σώσουμε ζωές, τώρα γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα».