Κ.Κυρανάκης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή στους επόμενους μήνες» (βίντεο)

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), Κώστας Κυρανάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης δήλωσε πως αν οι νέες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέψουν την εφαρμογή του προγράμματος του κόμματός του τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή και μάλιστα τις προσδιόρισε χρονικά για το φθινόπωρο αφού μίλησε για «τους επόμενους μήνες».

Ο κ. Κυρανάκης είπε πως δύσκολα πλέον η ΝΔ, ως αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε πριν τις 7 Ιουλίου, και σημείωσε πως «εάν οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και χρειαστεί εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, θα ήταν δημοκρατικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει εκ νέου λαϊκή εντολή».

«Αν τους επόμενους μήνες δούμε ότι δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που υποσχεθήκαμε, και υπάρχουν πολύ μεγάλες αλλαγές, που χρειάζονται δημοκρατική εντολή, τότε ναι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να τη ζητήσει» τόνισε.

Αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Κυρανάκης είπε πως δεν μπορεί να το προσδιορίσει γιατί θα εξαρτηθεί από το πότε θα τελειώσει η πανδημία.

​«Όταν βγει το εμβόλιο θα πρέπει να επαναξιολογηθεί η κατάσταση και συνδέω χρονικά τα δύο αυτά γεγονότα, που ανήκουν και τα δύο στο μέλλον» κατέληξε.

Είναι σαφές ότι ο Κ.Κυρανάκης δεν μίλησε τυχαία για εκλογές, γνωρίζει πως πλέον δεν θα βρισκόμαστε σε «κανονικότητα». Πώς μπορείς άλλωστε όταν πρόκειται να έχεις χρέος της τάξεως του 250% του ΑΕΠ και ύφεση πάνω από 13%.

Υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος που να θεωρεί πως «δεν θα τρέχει τίποτα»;

Μπορεί στην κυβέρνηση να θεώρησαν πως με το κλείσιμο της οικονομία εμπόδισαν την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά εν τέλει και ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και παραμένει συνοδεία μιας οικονομικής ισοπέδωσης.

Αυτό θα βλέπουν σύντομα οι πολίτες και συνεπώς καθίσταται επιτακτική ανάγκη η άμεση προσφυγή στις κάλπες όσο ακόμα δεν το έχουν κατανοήσει επαρκώς…