Κ. Χήτας (Ελληνική Λύση): «Σας γλεντά το ΚΚΕ – 6.000 αστυνομικοί για μέτρα αλλά οι κομμουνιστές έκαναν πάρτι»

Έξαλλος εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στη διάρκεια διαξιφισμού στη Βουλή με τον ομόλογό του από την Ελληνική Λύση, Κωνσταντίνο Χήτα.

Όλα άρχισαν όταν ο Κ. Χήτας είπε ότι «έξι χιλιάδες αστυνομικοί για τα μέτρα του Χρυσοχοϊδη αλλά τελικά το πάρτι το κάνανε. Θα παραιτηθεί κάποιος; Θα απολογηθεί η κυβέρνηση. Κυβέρνηση και κόμματα είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Η κυβέρνηση παραβίασε τη λογική μας και τα κόμματα της αριστεράς παραβίασαν την νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σας γλεντά το ΚΚΕ».

Λαμβάνοντας το λόγο ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε «η πολιτική μαλ@κια και ανοησία έχει τα όριά της». Το προεδρείο της Βουλής ζήτησε από τον βουλευτή του ΚΚΕ να συναισθανθεί τον χώρο στον οποίο βρίσκεται και να ανακαλέσει ωστόσο ο ίδιος επέμεινε: «Δεν ανακαλώ τίποτα. Η πολιτική μ@λ@κίΑ και ανοησία έχει τα όριά της. Η Ελληνική Λύση μετατράπηκε σε δεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης στις προπηλακίσεις, τη βία και τον αυταρχισμό. Ζήλεψε τη δόξα της Χρυσής Αυγής».

Και μόνο ο τρόπος συγκέντρωσης των διαδηλωτών του ΚΚΕ αρκεί για να φανεί το “γλέντι” στην κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ επιχείρησε διπλή συγκέντρωση και πορεία, μία το πρωί έξω από την αμερικανική πρεσβεία και μια δεύτερη, στη συνέχεια, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου. Η πρώτη έληξε μετά από λίγη ώρα, χωρίς έκτροπα, ενώ η δεύτερη κατέληξε με επεισόδια, καθώς οι διαδηλωτές αρνούνταν να αποχωρήσουν.

Στην πρώτη συγκέντρωση, περίπου 200 άτομα, μέλη του ΚΚΕ, εμφανίστηκαν ξαφνικά από τα γύρω στενά έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., 200 άτομα εκείνη την ώρα έστειλαν SMS στο 13033 για μετακίνηση 1 στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Αυτός πιθανότατα ήταν και ο τρόπος μετακίνησης των διαδηλωτών προς το σημείο.

Ωστόσο, λίγο πριν από τις 2:00 το μεσημέρι ξέσπασε ένταση, καθώς το ΚΚΕ επιχείρησε να κάνει νέα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου, με μεγάλη μάλιστα συμμετοχή που έφτασε και τις 4 με 5 χιλιάδες κόσμου. Η ΕΛ.ΑΣ. αμέσως επιχείρησε να διαλύσει τη συγκέντρωση και σημειώθηκε ένταση, ενώ έπεσαν βομβίδες κρότου λάμψης και έγιναν και προσαγωγές.