Ληστεία ΑΧΕΠΑ: «Καθαρά» τα δύο όπλα των δραστών

«Καθαρά» είναι τα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου και του 41χρονου, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αμέσως μετά την ληστεία που διέπραξαν, σε χρηματαποστολή, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑστη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι τα δύο πιστόλια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Η ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Η επεισοδιακή ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν της 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν δύο υπάλληλοι εφοδίαζαν το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών (ΑΤΜ), το οποίο βρίσκεται στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου, εντός της Πανεπιστημιούπολης Θεσσαλονίκης.

Φορώντας ιατρικές ποδιές, μάσκες και γάντια, οι δράστες απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους, από τους οποίους ζήτησαν τις δύο βαλίτσες με τα χρήματα. Τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μία, αφού η δεύτερη φαίνεται πως έπεσε στο έδαφος και ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.

Στη συνέχεια, οι ένοπλοι κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να διαφύγουν με όχημα, περικυκλώθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν κληθεί στην περιοχή.