Λοιμωξιολόγοι: Ανοίξτε κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία – Μόνο click away και κλειστά εμπορικά κέντρα

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν και η κυβέρνηση θα αποφασίσει. Οι λοιμωξιολόγοι προτείνουν να ανοίξουν μόνο κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία και η αγορά να λειτουργήσει με click away.
Από την πρώτη στιγμή όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες όταν ερωτώνται για το θέμα του ανοίγματος της αγοράς παραπέμπουν στις εισηγήσεις των ειδικών αλλά και τονίζουν ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο πρωθυπουργός.

Σήμερα, είναι μια κρίσιμη ημέρα καθώς συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να πάρει αποφάσεις και να αποστείλει την σχετική της εισήγηση στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι ειδικοί της επιτροπής εισηγούνται:

Κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία να είναι ανοικτά, τα υπόλοιπα καταστήματα να λειτουργήσουν μόνο με click away και τα εμπορικά κέντρα να μείνουν κλειστά τα Χριστούγεννα.

Σε κάθε περίπτωση οι ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει το επόμενο διάστημα θα γίνουν από την κυβέρνηση την Παρασκευή.

Προηγήθηκε μια ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας σύμφωνα με την οποία, μετά από επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη τους ανέφερε ότι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης με νεότερη δήλωσή του είπε ότι «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση», είπε στον ALPHΑ 989. Και μοιραία παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν, το πιθανότερο, αύριο (11.12.2020).