«Μαύρη» μέρα για την Ισπανία: Ξεπέρασαν τους 12.000 οι νεκροί – 674 μέσα σε 24 ώρες παρά την καραντίνα

Ακόμη μία «μαύρη» μέρα ξημέρωσε στην Ισπανία, καθώς μετρά περισσότερους από 12.400 νεκρούς.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας, σήμερα η χώρα θρηνεί ακόμη 674 θύματα από τον φονικό ιό που τρομοκρατεί τον πλανήτη.

​Συνολικά η χώρα σε αυτή τη «μάχη» με τον κορωνοϊό μετρά 12.418 θύματα.

Σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, υπάρχει μία μείωση στον αριθμό των νεκρών. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο κατέληξαν 809 άτομα.

Τα κρούσματα σημείωσαν αύξηση 5%, τη μικρότερη ημερήσια αύξηση από την αρχή της κρίσης. 58.744 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, 6.861 εξ αυτών σε ΜΕΘ και 38.080 έχουν ιαθεί.

Την πλειοψηφία των κρουσμάτων και θυμάτων συγκεντρώνουν Μαδρίτη και Καταλονία περιοχές με αυξημένη υγρασία.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου προσέφερε καταφύγιο σε 12 οικογένειες προσφύγων και αστέγων

Σε ένα συγκρότημα μπάνγκαλοους ανατολικά της Μαδρίτης πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα και άστεγοι έχουν αντικαταστήσει τους τουρίστες, τα επιχειρηματικά συνέδρια και τις γαμήλιες συγκεντρώσεις που συνήθως γέμιζαν τον χώρο.

Ο ιδιοκτήτης του θερέτρου La Ciguena το παραχώρησε σε μερικές από τις πιο ευάλωτες οικογένειες της Μαδρίτης, αφού αναγκάστηκε να κλείσει το ξενοδοχείο του εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Από τότε που φτάσαμε εδώ, φροντίζουν όλες μας τις ανάγκες», δήλωσε η Στέφανι Παέζ, μια πρόσφυγας από τη Βενεζουέλα οκτώ μηνών έγκυος την οποία συνοδεύουν ο σύντροφός της και η μητέρα της.

Η ίδια δήλωσε ότι σκοπεύει να βρει δουλειά, διαμέρισμα και να τακτοποιήσει την άδεια παραμονής της μόλις περάσει η κρίση του κορωνοϊού.

Η Ισπανία έχει επιβάλει καθολική καραντίνα στους πολίτες στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει την επιδημία covid-19.