Μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία! Εκκενώνεται ο Ξηρόκαμπος

Η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι. Καίει δασική περιοχή του Ξηρόκαμπου Αρχαίας Ολυμπίας. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από γη και αέρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, για τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία καίει παρθένο δάσος.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί από γη και αέρα, για να «πιάσει» τις φλόγες. Σύμφωνα με το ilialive, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο Ξηρόκαμπος ενώ ενισχύονται και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής:

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή Λούβρο, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία και κινητοποιήθηκαν για να επιχειρήσουν 112 #πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, 3 Α/Φ, 2 PZL, 5 Ε/Π, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.

Στην περιοχή βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης.

ilialive