Μητροπολίτης Κυθήρων για το εμβόλιο: «Μην το κάνετε, παρασκευάζεται από έμβρυα εκτρώσεων» (vid)

Στην απόρριψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, εκπλήσσοντας μεταξύ άλων δυσάρεστα με τα όσα είπε στο κήρυγμά του προέβη σε κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ.
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε με το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κυθηρων Σεραφείμ.

Την ίδια ώρα που ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος εμβολιαζόταν στον Ευαγγελισμό, ο ίδιος στον εσπερινό της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου έσπευσε να απορρίψει τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων».

«Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια που κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου και έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”. Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και εκείνος βεβαίως βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του.

  Δείτε το βίντεο που ακολουθεί μετά το 05:45:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=k9_ceDXazp0&feature=emb_title