Μητσοτάκης: Ανακοινώνει και νέα μείωση 8% στον ΕΝΦΙΑ!

Στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό του 2020 – Έμφασή σε δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που θα πάνε στη Βουλή μετά τις γιορτές
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% από το 2020 αναμένεται να ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό.

«Μέρα με την ημέρα καθώς θα δημιουργείται με ασφάλεια πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα ανακοινωθεί και η δεύτερη δόση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε συνδυασμό με τις νέες αντικειμενικές αξίες» αναμένεται να πει.

Η πρώτη μείωση που ήδη έχει εφαρμοσθεί ήταν της τάξης του 22% ενώ η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ ήταν για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ποσοστό 30%. Η νέα μείωση, που θα είναι σε ποσοστό 8% θα περάσει στα εκκαθαριστικά του φόρου που θα αναρτηθούν στο τέλος του ερχόμενου Αυγούστου.

Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει και τις δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με τα σχετικά νομοσχέδια να κατατίθενται στη Βουλή μετά τις γιορτές. Και τα δύο αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στόχο θα έχουν οι πολλοί να πάψουν να ταλαιπωρούνται από τους λίγους. Το πρώτο νομοσχέδιο αφορά στη θέσπιση κανόνων για τις διαδηλώσεις -σχετικά αναφορά έκανε χθες στη Βουλή και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης- και τη δεύτερο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και την πρόβλεψη για προσωπικό ασφαλείας ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κινητοποιήσεων με χαμηλή συμμετοχή όπως συνέβη χθες στο μετρό.