Μητσοτάκης: Κλειστή η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε εμβόλια!

Περιμένω ταχύτατη ανάκαμψη όταν τελειώσει η πανδημία, και θα τελειώσει όταν εμβολιαστεί ένα ικανό τμήμα του πληθυσμού, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με κεντρικό τίτλο: «Forging ahead in challenging times».

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπάρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών, στις εργασίες του -που διαρκούν από την 1η μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου- συμμετέχουν δεκάδες στελέχη οργανισμών και εταιριών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας, διπλωμάτες και ακαδημαϊκοί, καταθέτοντας προβληματισμούς και προτάσεις απέναντι στα μεγάλα ζητούμενα του 21ου αιώνα, όπως η ευρωπαϊκή πράσινη ατζέντα, ο ρόλος των νέων τεχνολογιών, η κυκλική οικονομία, η συμμετοχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στην ανάπτυξη.

Ομιλητής μέσω τηλεδιάσκεψης είναι σήμερα το βράδυ και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο CEO της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο CEO της Deloitte Global Punit Renjen και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Myron Brilliant, με συντονιστή τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκο Μπακατσέλο, σύνθεση που προϊδεάζει το κοινό για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ψηλά στην ατζέντα της αναμένεται να βρεθούν η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης μέσω του εμβολίου, η διαμόρφωση ενός βιώσιμου και μακρόπνοου επενδυτικού περιβάλλοντος, αλλά και οι αλλαγές που επέφερε στην παγκόσμια κοινότητα και οικονομία η πανδημία, ως η μείζουσα πρόκληση των καιρών.