Νέα φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας – Κυβέρνηση: «Η αυτοδιοίκηση της Λέσβου να βρει χώρους για να μείνουν… άμεσα»!

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ξέσπασε νέα φωτιά το μεσημέρι της Πέμπτης στο ΚΥΤ της Μόριας ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μιλά για «Κάλεσμα ευθύνης»δια του ΥΠΕΣ Παναγιώτη Θεοδωρικάκου προς τους αιρετούς της Λέσβου προκειμένου να βοηθήσουν.

Δύο εστίες μέσα και έξω από το ΚΥΤ της Μόριας με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν σε όλα τα σημεία και τον υπουργό εσωτερικών να δηλώνει

«Μετά τη χθεσινή άκαρπη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Μυτιλήνη με τους Δημάρχους και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, τους απευθύνω κάλεσμα ευθύνης, ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην εξεύρεση λύσης αμέσως».

Ολόκληρη η δήλωση Θεοδωρικάκου:

«Μετά τη χθεσινή άκαρπη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Μυτιλήνη με τους Δημάρχους και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, τους απευθύνω κάλεσμα ευθύνης, ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην εξεύρεση λύσης αμέσως. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Και η Αυτοδιοίκηση στο νησί έχει χρέος να προτείνει τόπους άμεσης υποδοχής των μεταναστών που είναι στους δρόμους, με όρους απόλυτης ασφάλειας για τους κατοίκους του νησιού και τους μετανάστες, και ταυτόχρονα να μην αρνείται με στείρο και άγονο τρόπο, όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από την πλευρά της πολιτείας. Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε ούτε την υγειονομική προστασία των πολιτών και προφανώς ούτε την εθνική μας ασφάλεια. Σε αυτές τις συνθήκες που βρισκόμαστε, οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι».

H φωτιά καίει  όσες σκηνές έχουν απομείνει με τις εικόνες καταστροφής και απόγνωσης να μην έχουν τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητεί έναν μελαχρινό άντρα με κάπρι παντελόνι ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τις αναζωπυρώσεις.

Η νέα φωτιά οδήγησε ακόμα περισσότερους λαθρομετανάστες στον δρόμο και προστέθηκαν στο μήκους πολλών χιλιομέτρων υπαίθριο καταυλισμό στο δρόμο από το ΚΥΤ μέχρι την είσοδο της πόλης. Οι δύο φωτιές έχουν απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων μεταξύ τους και μαύρος πυκνός καπνός βγαίνει από τα σημεία που καίγονται.

Η κατάσταση στο νησί είναι τεταμένη τόσο από κατοίκους που έχουν συγκεντρωθεί στη δομή με σκοπό να μην  επιτρέψουν να περάσουν μέσα στη δομή οχήματα του στρατού, προκειμένου να κάνουν εργασίες καθαρισμού και να τοποθετήσουν νέες σκηνές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Η πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ανησυχία αφού η παρέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων συνέβαλε στην κατάσβεσή της.