ΝΤΟΥ της ΕΛ.ΑΣ: Εκκένωση με drones, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ και Κρατική Ασφάλεια για την απομάκρυνση των μεταναστών από το κέντρος της ΑΘΗΝΑΣ! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις καταλήψεις στην Αχαρνών – Βρήκαν και πιστόλια!

Εξαιρετικά δύσκολες ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρέθηκαν στα δύο υπό κατάληψη κτήρια επί της Αχαρνών που εκκενώθηκαν το πρωί της Πέμπτης.Από τα δύο κτήρια οι δεκάδες αστυνομικοί της ασφάλειας απομάκρυναν 269 άτομα, 98 εκ των οποίων παιδιά.

Συγκεκριμένα:

– Από το κτήριο στην Αχαρνών 22 απομακρύνθηκαν 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι

– Από το κτήριο τη συμβολή Αχαρνών και Μάγερ απομακρύνθηκαν 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι.
19 09 2019 Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων

Οι φωτογραφίες  από το εσωτερικό των κτηρίων αποτυπώνουν τις δύσκολες συνθήκες για τους ανθρώπους αυτούς.

Untitled-2
Untitled-4
Untitled-1
Untitled-3
dw0

Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, δύο πιστόλια τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου ενώ από την Αχαρνών 22 συνελήφθη ένα άτομο γιατί είχε στην κατοχή του μαχαίρια.

Μετά την εκκένωση των δύο κτηρίων, το ένα στη συμβολή της Αχαρνών με την Μάγερ και το άλλο ακριβώς απέναντι στην Αχαρνών 22, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει επιχείρηση καθαρισμού προκειμένου στη συνέχεια τα κτήρια να σφραγιστούν προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανακατάληψης.

Όσο για τους 240 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν και τη Συρία, μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών και από εκεί ανάλογα με το καθεστώς του καθενός -αν δηλαδή δικαιούται άσυλο, αν έχει κάνει αίτηση για χορήγηση ασύλου ή αν είναι προς απέλαση- θα υπάρξει ατομική αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

fw54
fwto0001

 

IMG_3134_2
IMG_3136

 

ek01
IMG_0610
IMG_0611
IMG_0616
IMG_0613
IMG_0615

Αυτό που ερευνούν τώρα οι αστυνομικοί, οι οποίοι -σημειωτέον- δεν βρήκαν ναρκωτικά στους χώρους που ερεύνησαν, είναι το ποιοι είναι αυτοί που μετέφεραν αυτούς τους ανθρώπους στα δύο κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016.
Σημειώνεται ότι το κτήριο στη συμβολή Αχαρνών και Μάγερ , είναι γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με την συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του να ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. – πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ -ενώ μέχρι το έτος 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο. Όσο για το δεύτερο κτήριο, στην Αχαρνών 22, ανήκε σε ιδιώτη.

Αυτή ήταν η πέμπτη επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων τον τελευταίο μήνα.
protothema.gr