ΝΤΡΟΠΗ! Πετάνε στο δρόμο 33χρονο και την 8χρονη κόρη του – Αν ήταν αλλοδαποί θα τα είχαν όλα τσάμπα…

Στον δρόμο θα βρεθεί σήμερα μαζί με την 8χρονη κόρη του ο 33χρονος πατέρας από τον Βόλο, που από προχθές Κυριακή μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έκανε ουσιαστικά έκκληση στη διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί η απόφαση σε βάρος του για έξωση από το διαμέρισμα, στο οποίο διαμένει και είναι ιδιοκτησίας του ιδρύματος.

Σήμερα το ίδρυμα είναι αποφασισμένο να ενεργοποιήσει τη διαταγή έξωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον νεαρό πατέρα Νίκο Τσαμασιώτη και τη μικρή του κόρη, που «ξεσπιτώνονται» γιατί υπάρχει εγγενής αδυναμία να εξασφαλιστούν τα μισθώματα που οφείλονται στο Γηροκομείο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, καταγράφονται πλήρως αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ του ιδρύματος και των όσων υποστηρίζει ο 33χρονος πατέρας, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το δικαίωμα του παιδιού του να διαμένει σε σπίτι και όχι στον δρόμο, επαναλαμβάνοντας σ’ όλους τους τόνους πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να δοθεί μια παράταση για να βρεθούν τα χρήματα να εξοφλήσει τα μισθώματα και να αναζητήσει άλλη στέγη.

Σημειώνεται πως ο 33χρονος διαμένει μαζί με την κόρη του από τον Φεβρουάριο του 2016 στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Το ενοίκιο πληρωνόταν με πάγια εντολή στο Γηροκομείο μέσω του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» του υπουργείου Εργασίας μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019 που έληξε. Από τότε μέχρι και τέλος Ιουλίου τα υπόλοιπα ενοίκια για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο δεν πληρώθηκαν. Ο 33χρονος υποστηρίζει πως θα μπορούσε να τα πληρώσει, αν είχε προηγουμένως γίνει η ανανέωση ενοικιαστηρίου από το Γηροκομείο για να καταστεί και ο ίδιος δικαιούχος του επιδόματος στέγασης.

«Μου έλεγαν ότι θέλουν να αξιοποιήσουν το διαμέρισμα και ότι έχει βρεθεί αγοραστής. Αυτό δεν έγινε ποτέ, όμως η μη ανανέωση του συμβολαίου μίσθωσης του σπιτιού εμένα μου στέρησε τη δυνατότητα να παίρνω το επίδομα ενοικίου και να μπορώ να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου», υποστηρίζει ο νεαρός πατέρας.

Το Γηροκομείο, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα, προσέφυγε τον Ιούλιο στο Ειρηνοδικείο Βόλου σε βάρος του 33χρονου πατέρα. Εκδόθηκε διαταγή πληρωμής, η οποία μαζί με προσαυξήσεις αφορά σε ποσό 1.378,46 ευρώ.

Τι λέει το Γηροκομείο
Την ίδια ώρα το Γηροκομείο Βόλου διά του προέδρου του ΔΣ Παύλου Πάνου, που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αμφισβητεί τις προθέσεις του πατέρα και δηλώνει με βεβαιότητα πως συνειδητά δεν καταβάλλει τα μισθώματα.

Ο κ. Πάνος υποστηρίζει ότι ο 33χρονος πατέρας πληρώνεται το επίδομα στέγασης και μετά τη λήξη του προγράμματος, παρ’ ότι δεν έχει γίνει ανανέωση του μισθωτηρίου, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί κάποιος δικαιούχος.

«Λαμβάνει κανονικά τα χρήματα, δεν αποδίδει όμως τα ενοίκια, γιατί τα κρατάει για άλλες ανάγκες», ήταν η επισήμανση του προέδρου του ιδρύματος.

Ο κ. Πάνος ακόμη ισχυρίζεται πως η διοίκηση του Γηροκομείου κάλεσε πολλές φορές τον 33χρονο για να εργαστεί στο ίδρυμα, αλλά εκείνος το αρνήθηκε, χωρίς όμως να διευκρινίζεται εκ μέρους του ιδρύματος αν θα γινόταν πρόσληψη ή θα εργαζόταν στο Γηροκομείο για να συμψηφιστούν οι οφειλές του.

Ο νεαρός πατέρας ως προς αυτό διαψεύδει πως δέχτηκε πρόταση για δουλειά. Αντίθετα όπως λέει απασχολήθηκε παλαιότερα για δύο μήνες στο ίδρυμα και αντί μισθού πληρώθηκε «έναντι πινακίου φακής».

Εκ μέρους του προέδρου του ιδρύματος εκφράζεται επίσης η άποψη ότι ο 33χρονος «βάζει μπροστά το ανήλικο παιδί του για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και ότι δεν έχει πραγματική πρόθεση να αποπληρώσει το χρέος του», ενώ ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε πως «αν σήμερα καταβάλλει ένα μέρος από τα χρωστούμενα, το Γηροκομείο δεν έχει κανέναν λόγο να προχωρήσει τη διαδικασία της έξωσης».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μετέφερε αυτή την επισήμανση του προέδρου του Γηροκομείου στον 33χρονο πατέρα, ο οποίος όμως την αμφισβήτησε, υποστηρίζοντας πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον κ. Πάνο ο πρόεδρος του Γηροκομείου τού ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως θα πρέπει να αποπληρωθεί όλο το ποσό για να μπορεί να διαμείνει στο σπίτι.

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί πως ακόμη και για το ποσό που οφείλει στο ίδρυμα ο 33χρονος τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αντικρουόμενα.

Η απόφαση της διαταγής πληρωμής από το Ειρηνοδικείο με την οποία ενεργοποιείται η έξωση μιλά για ποσό που μαζί με τις προσαυξήσεις ανέρχεται σε 1.378,46 ευρώ.

Χθες ο κ. Πάνος σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ έκανε λόγο για οφειλή 1.850 ευρώ για μισθώματα επτά μηνών στο Γηροκομείο και 906 ευρώ σε κοινόχρηστα.

Στέγη… από το Ορφανοτροφείο
Με αφορμή το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Βόλου Κώστας Θεοδώρου με προσωπική του δήλωση τόνισε ότι το ίδρυμα διατίθεται να προσφέρει φροντίδα στο 8χρονο παιδάκι για όσο χρόνο χρειάζεται.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Θεοδώρου έχει ως εξής:
Διαβάσαμε το δημοσίευμα και λυπούμαστε πολύ που άλλο ένα ανήλικο παιδί βιώνει τη σκληρή κατάσταση που η οικονομική κρίση έφερε στη χώρα μας. Ως πρόεδρος του ιδρύματος ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ δηλώνω «παρών» σε όλα τα παιδάκια της πόλης που χρειάζονται φροντίδα! Για το συγκεκριμένο ανήλικο 8χρονο παιδάκι, το ίδρυμα μπορεί να του παρέχει φροντίδα ανοιχτής φιλοξενίας που σημαίνει ότι θα σιτίζεται, θα διαβάζει, θα φροντίζουμε για τη σωματική του υγιεινή και μπορεί να επιστρέψει το βράδυ στην πατέρα του, όπως επίσης μπορεί να φιλοξενηθεί στο ίδρυμα για όσο ο πατέρας χρειαστεί ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να παρέχουμε στο ανήλικο κοριτσάκι».

Υπογραμμίζεται πάντως πως ο 33χρονος πατέρας που ρωτήθηκε σχετικά δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος η 8χρονη κόρη του να μεταφερθεί στο Ορφανοτροφείο έστω και προσωρινά, επαναλαμβάνοντας πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να εξασφαλιστεί έστω μία άλλη στέγη για να μη διαταραχθεί η ζωή της μικρούλας.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ, taxydromos.gr