Νόμος Παρασκευόπουλου: Εκτός φυλακής δύο μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»

Νόμος Παρασκευόπουλου: Εκτός φυλακής είναι από το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Καθημερινή” τα βασικά στελέχη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Πρόκειται για τα αδέλφια Χρήστο και ο Γεράσιμο Τσάκαλο, οι οποίοι παρέμειναν έγκλειστοι των φυλακών Κορυδαλλού για περισσότερα από οκτώ χρόνια και στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές πολυετούς κάθειρξης.

Ο Γεράσιμος Τσάκαλος είχε συλληφθεί την 1η Νοεμβρίου του 2010 σε ηλικία 24 ετών όπου μερικά λεπτά νωρίτερα είχε αφήσει ένα δέμα- βόμβα σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος, στο Παγκράτι. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Γεράσιμου, ο Χρήστος είχε συλληφθεί πέντε μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε κρυσφήγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου έπειτα από κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ.

Μετά τις συλλήψεις τους, τα δύο αδέλφια είχαν δηλώσει «περήφανα μέλη της “Συνωμοσίας”» σε επιστολές και κείμενα που είχαν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Οι Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος συγκέντρωσαν ποινές κάθειρξης πάνω από 70 χρόνια ο καθένας, τα οποία έπειτα από συγχωνεύσεις έγιναν 20 προς έκτιση. Τα δύο αδέλφια αποφυλακίστηκαν έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής τους, κάνοντας χρήση των διατάξεων του αποκαλούμενου «Νόμου Παρασκευόπουλου».