Ο κόσμος του Όργουελ: Συλλήψεις πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θέλησαν να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις που ούτε ο Τζορτζ Όργουελ τις είχε προβλέψει, καθώς έγιναν συλλήψεις πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θέλησαν να τιμήσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές πολιτών που είχαν πάει στο Σύνταγμα για να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Μια ομάδα περίπου 70 ατόμων πλησίασε το Μνημείο, όμως η αστυνομία τους εμπόδισε και δεν κατάφεραν να καταθέσουν το στεφάνι, αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένταση με τους συγκεντρωθέντες να αντιδρούν.

Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές, ενώ επέβαλαν πρόστιμα των 150 ευρώ σε αρκετούς που δεν φορούσαν μάσκα.

Πολίτες στην Θεσσαλονίκη θέλησαν να παρελάσουν συμβολικά και η Αστυνομία τους προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα νήμερα της εθνικής μας επετείου για την 28η Οκτωβρίου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή της Ηλιούπολης  όταν 40 με 50 άτομα συγκεντρώθηκαν με σκοπό να πραγματοποιήσουν παρέλαση.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού με αποτέλεσμα η αστυνομία να προβεί σε προσαγωγές ατόμων.

pronews.gr