Πέτσας: «’Ετσι θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων» – «Η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη»

Για το πότε θα χαλαρώσουν τα αυστηρά μέτρα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενώ ξεκαθάρισε πως το Πάσχα θα γίνονται παντού έλεγχοι.
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τον κορονοϊό προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σήμερα το μεσημέρι.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε κατά την ενημέρωση πως αναφορικά με το πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει από τη μια ημέρα στην  άλλη.

Παράλληλα, έκανε σαφές πως οποιοδήποτε δημοσίευμα δίνει σαφή ημερομηνία αποτελούν fake news.

«Η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη»

Ζήτησε επίσης να τηρηθούν οι οδηγίες της κυβέρνησης, ώστε η ώρα της χαλάρωσης να έρθει νωρίτερα.

Αυστηροί έλεγχοι σε όλη τη χώρα ενόψει Πάσχα
Ο κ. Πέτσας ήταν κάθετος και ως προς τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις προθέσεις κάποιων να φύγουν προς τα χωριά το Πάσχα.

Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε πως θα γίνουν παντού έλεγχοι ενώ επανέλαβε πως τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν.

«Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να μην ξεχνούν πως αν επικαλούνται μετακίνηση με το πρόσχημα της πρώτης κατοικίας δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων».

Εκανε σαφές πως το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό λέγοντας πως θα πρέπει να μείνουμε όλοι σπίτι.

Το μήνυμα Χαρδαλιά σε όσους επιχειρήσουν να φύγουν
Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε αυστηρό μήνυμα σε εκείνους που σκέφτονται να μετακινηθούν, εν όψει της περιόδου του Πάσχα.

Σημείωσε πως οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για τη μετακίνηση εκείνες τις μέρες, είναι ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας σημείωσε εξάλλου ότι έως τις 27 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν δίχως καμία αποκλιμάκωση.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η συζήτηση για άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ξεκινήσει μετά τις 27 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα πάνε καλά και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς.