«Πανικός» για ένα take away ποτό στα Παλιά του Βόλου! ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Την παρέμβαση της Αστυνομίας προκάλεσε συνωστισμός που δημιουργήθηκε χθες βράδυ στο opening μαγαζιού που φτιάχνει κοκτέιλ σε… take away μορφή στη συνοικία των Παλαιών στο Βόλο.

Έτσι σύμφωνα με το thenewspaper.gr το αδιαχώρητο παρατηρήθηκε στα στενά της συνοικίας των Παλαιών, στο opening του μαγαζιού,  όπου εκατοντάδες Βολιώτες νεαρής κυρίως ηλικίας έφτασαν στο σημείο για να απολαύσουν τη βραδιά μαζί με την παρέα τους και το ποτό τους.

Μάλιστα, ο συνωστισμός προκάλεσε την παρέμβαση της Αστυνομίας, αφού περιπολικό έφτασε στο σημείο για συστάσεις στην τήρηση των αποστάσεων.

Τέτοιες εικόνες προκάλεσαν το τελεσίγραφο του υφυπουργού Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος σήμερα απήυθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι το take away δεν αφορά στα ποτά.

Ο κ. Χαρδαλιάς, εμφανώς ενοχλημένος από την χθεσινή εικόνα, δηλαδή εικόνα από καφέ μπαρ κυρίως της περιφέρειας «να παίζουν μουσική στη διαπασών» και «να σερβίρουν -με την επίφαση του take away ποτά, χωρίς αποστάσεις και μέτρα προφύλαξης».

«Αν και σε μικρή κλίμακα», η εικόνα αυτή μας «προσβάλλει βάναυσα όλους μας, προσβάλλει όλους εκείνους που δίνουμε καθημερινά την μάχη στην πρώτη γραμμή, προσβάλλει την νοημοσύνη» και παράλληλα προκαλεί την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών εστίασης, που παρά την οικονομική τους επιβάρυνση αναμένουν στωικά την εκκίνηση των επιχειρήσεών τους, σύφωνα με τις οδηγίες των ειδικών», εξήγησε ο Υφυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, «απευθύνω ισχυρή σύσταση σε όσους παίζουν με τη δημόσια υγεία. Το take away σε ποτά και καφέ μπαρ δεν επιτρέπεται». Τα άτυπα πάρτι και ο συγχρωτισμός έξω απλά απαγορεύονται ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι «από σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και για αυτήν την περίπτωση», καθώς πέρα από τα πρόστιμα, ακολουθούν σε περίπτωση παράβασης διοικητικές κυρώσεις, αλλά και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες.

«Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα αν εξακολουθήσουν αντίστοιχα φαινόμενα» προειδοποίησε μάλιστα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, συμπληρώνοντας πως «η ελληνική πολιτεία, το κράτος θα πρέπει να πάρει μέτρα».