ΠΑΟΚ: Σαράντα παιχνίδια αήττητος απέναντι σε όλους και σε όλα!

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ. Δεν κέρδισε γιατί δεν τελείωσε τις φάσεις. Δεν κέρδισε γιατί ο Ελβετός και ο Σιδηρόπουλος είναι ύποπτοι. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Πόσα γκολ πρέπει να βάλω σε ένα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ για να κερδίσω; Η απάντηση είναι απλή. Από τρία και πάνω, γιατί κάποιοι έχουν αποφασίσει να με σταματήσουν με δόλιο τρόπο.

Έβαλα δύο γκολ, με εκπληκτικό συνδυαστικό ποδόσφαιρο – με τη μπάλα μέσα μπήκε – έχασα πέναλτι, έχασα πέντε κλασικές – μαλλιά στην αργκό – ευκαιρίες.

Τι μου έκανε ο αντίπαλος; Στο πρώτο ημίχρονο ένα σουτ του Αλμπάνη στα πουλιά, στο δεύτερο ένα του Μπακάκη. Καλά πως σκόραρε δύο γκολ θα πει κάποιος; Στημένη μπάλα η πρώτη ισοφάριση που προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ, γκολ της δεύτερης ισοφάρισης που προήλθε από καθαρό φάουλ.

Ο Ελβετός ήταν κάτι παραπάνω από ύποπτος. Όλα τα φάουλ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στα πέριξ της περιοχής του Ζίφκοβιτς ανύπαρκτα. Και το γκολ του Μάνταλου από ένα τέτοιο ήρθε. Σκεφτόταν μισή ώρα πως θα μετρήσει το γκολ που δεν έπρεπε να μετρηθεί, δεν είδε σε πρώτο χρόνο το χέρι του Μπακάκη και δεν πήγε στο VAR να δει το καθαρό φάουλ πάνω στον Αγκούστο. Δεν θέλω να πω πως ήταν στημένος ή μιλημένος, αλλά ύποπτος ήταν σίγουρα.

Μαζί του και ο Τάσος ο Σιδηρόπουλος. Επειδή δεν μπορώ να γνωρίζω τι έγινε στη φάση του δευτέρου γκολ της ΑΕΚ, η φάση βαραίνει και αυτόν. Και επειδή πολύ βολεύεται που μας τον έχουν χρεωμένο σε εμάς, στον βωμό αυτής της γελοίας επικοινωνιακής στρατηγικής ελληνικών ΠΑΕ, καλά θα κάνει να αντιληφθεί πως πλέον δεν υπάρχει σεβασμός από κανέναν μας προς το πρόσωπό του. Μας αναγκάζει να θυμηθούμε τις συνομιλίες του με τον κυρ Σάββα.

Δεν θέλουμε να μας παίζει πουθενά, δεν θέλουμε να ξέρουμε πως υπάρχει. Θα έπρεπε να ντρέπεται που αντιμετωπίζει με ασέβεια έναν σύλλογο που δεν κινήθηκε επικοινωνιακά όπως όλοι οι άλλοι που τον ξεφτιλίζουν τόσα χρόνια.

Άκουσα κάτι διαρροές της ΑΕΚ για δήθεν παράπονα και πως το VAR δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η ΑΕΚ που δεν πήρε ποτέ δημόσια θέση για το VAR.

Δεν είναι κακό να παραδεχτείς πως υπήρχε φάουλ και τη φάση την έχασε ο διαιτητής. Δεν είναι κακό να μη πεις τίποτα. Είναι κακό που αμφισβητείς τα μάτια μας.

Μεγάλωσα παρακολουθώντας εκπληκτικές ομάδες της ΑΕΚ. Και ποδοσφαιρικά τον έχει τον σεβασμό μου για τα όσα έχει πετύχει στο ποδόσφαιρο. Όμως κάνει ότι μπορεί για να μη την πάρει ποτέ κανείς στα σοβαρά. Και αυτό το πρόβλημα είναι κυρίως δικό της.

Ποδοσφαιρικά ότι και να λέμε ο ΠΑΟΚ δικαιούταν να πάρει το τρίποντο και κανείς δεν θα έλεγε κουβέντα. Από το πρώτο λεπτό ο ΠΑΟΚ απειλεί, ο ΠΑΟΚ χάνει ευκαιρίες, σκοράρει έχοντας τη μπάλα ένα λεπτό στα πόδια του, κερδίζει καθαρό πέναλτι και ο Μπίσε χάνει την ευκαιρία να ολοκληρώσει τη σεμνή τελετή. Ένα από τα σημεία που πρέπει να ασχοληθεί ο Φερέιρα, είναι το ποιος θα βαράει τα πέναλτι. Ήταν το πρώτο φετινό.

Ο ΠΑΟΚ πιέστηκε στο σημείο που ο Κωστένογλου έβαλε τον Γιακουμάκη να πιέζει την ανάπτυξή του. Εκεί κάπου έπρεπε να προσαρμοστεί ο ΠΑΟΚ που έχει τόσο ισχυρό μέταλλο πλέον, που με την ισοφάριση ξαναβάζει γκολ.

Και με τη δεύτερη ισοφάριση, όσο σοκαριστική και να ήταν, ο ΠΑΟΚ πάλι κάνει τρεις τεράστιες ευκαιρίες για τη νίκη.

Τα ποδοσφαιρικά δείγματα ήταν θετικά για τον Φερέιρα στη πρώτη του παρέμβαση. Έβαλε ενδεκάδα δικαιοσύνης, άφησε έξω τους κακούς Πασχαλάκη, Άκπομ για να βάλει Ζίφκοβιτς – Σφιντέρσκι. Άφησε εκτός τον κακό Ζαμπά, για να χωρέσει τον Καντουρί. Απομένει να δούμε πως θα διαχειριστεί τον Βαρέλα που και πάλι χάνει παίκτη σε στημένη μπάλα.

Ο Φερέιρα διάβασε έξοχα το παιχνίδι, ανάγκασε τον Κωστένογλου να αλλάξει πανικοβλημένος σχηματισμό και απέδειξε πως έχει τον τρόπο του. Απλά χρειάζεται χρόνο και να μπούνε όλα τα γρανάζια.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ έπαιζε χωρίς Πέλκα, Μάτος, Βιεϊρίνια και ο Μάουρι μπήκε για λίγο μετά από έξι μήνες απουσίας. Ουσιαστικά δεν έπαιζαν οι τέσσερις πιο δημιουργικοί του παίκτες.

Η χρονιά θα είναι μεγάλη και σήμερα απλά αποδείχτηκε πως υπάρχει στη χώρα δίπολο. Ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ και ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος.

Ο πρώτος με ποδοσφαιρικούς τρόπους, ο δεύτερος με ότι τρόπους μπορεί. Πάντως κ. Αυγενάκη ας μαζέψει κανένας τον παππούλη γιατί θα μας πάθει και τίποτα ο συνάδελφος της NOVA που κρατάει το μικρόφωνο. Κακό πράγμα η τενοντίτιδα.

ΥΓ Στο μπάσκετ, δύο ομάδες που σε καμία των περιπτώσεων δεν θυμίζουν κάτι από το παρελθόν, έδωσαν μία μάχη. Το παιχνίδι κρίθηκε στη παράταση. Το φάουλ που δίνει ο Ψαριανός στον Τσόχλα, που κρίνει την αναμέτρηση, είναι και ο λόγος που αυτό το άθλημα έχει καταντήσει έτσι εντός συνόρων. Ανύπαρκτα ανθρωπάκια, που κάνουν δημόσιες σχέσεις, που νιώθουν ασφάλεια στον μικρόκοσμό τους, που δεν σέβονται την ιστορία του αθλήματος. Όλοι τους τέτοιοι είναι. Το μπάσκετ διαλύθηκε από τους μπασκετικούς. Από τύπους που νομίζουν πως μπορούν να κρίνουν ένα Άρης – ΠΑΟΚ, ενώ σπίτι τους η παντόφλα πάει σύννεφο.

sdna/Σταύρος Κόλκας