Παρέμβαση Σόρος για Ράμα και Ζάεφ. Σοκαριστικές καταγγελίες Μπερίσα για τον «βασιλιά των ναρκωτικών»

Παρέμβαση για το μπλόκο που έβαλε η Ευρώπη σε Αλβανία και Σκόπια κάνει μια άλλη μια φορά ο γνωστός φίλος των δύο χωρών, ο μεγαλο-επενδυτής-κερδοσκόπος, Σόρος. Όπως έγραψε στο Twitter ο Αλεξάντερ Σόρος, γιος του Τζόρτζ Σόροσ, ιδρυτή του ιδρύματος ανοιχτής κοινωνίας «η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την Αλβανό-φοβία της» και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει έντονη προκατάληψη και μισαλλοδοξία εναντίων των ενωτικών Αλβανών στη δυτική Ευρώπη αλλά και των Σκοπιανών» Σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων ΝΕΖΑΒΙΣΕΝ.

Την ίδια ώρα όμως που ο Σόρος στηρίζει τους φίλους του Ράμα και Ζάεφ, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο Σαλί Μπερίσα έκανε μια καυστική και σαρκαστική δήλωση κρεμώντας και πάλι στα μανταλάκια τον Έντι Ράμα. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα λέει ο Μπερίσα «Γιατί ο Ζάεφ πηγαίνει στις κάλπες και ο Ράμα ετοιμάζει γιορτές; Ο Ζάεφ πηγαίνει στις κάλπες επειδή η Βόρεια Μακεδονία αποκλείστηκε από μία μόνο χώρα της ΕΕ ενώ η Αλβανία αντίθετα από τέσσερις χώρες» και συνεχίζει ο Μπερίσα » Ο Ζάεφ δεν μπορεί να γιορτάσει επειδή δεν έχει ναρκωτικά, δεν είναι παγκόσμιο κέντρο εγκληματικών οργανώσεων στη περιοχή αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο όπως ο Ράμα. Δεν έχει συντρόφους όπως ο ομόλογος του που είναι παγκόσμιος ηγέτης ναρκωτικών» Ακόμα ο Μπερίσα ευθέως όπως λένε τα αλβανικά μέσα χαρακτηρίζει τον Ράμα σαν παγκόσμιο ηγέτη της κοκαίνης για αυτό και θα διοργανώσει μια τεράστια γιορτή για να στεφανωθεί από τους φίλους του ως βασιλιάς των ναρκωτικών.

Προφανώς αυτές τις καταγγελίες που τις λέει ένας πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο Σόρος δεν τις ακούει και συνεχίζει να στηρίζει τον Ράμα αλλά και τον συρόμενο σε εκλογές Ζάεφ.

Crashonline.gr με πληροφορίες από Αλβανικό περισκόπιο