Παρασκευόπουλος: Τι απαντά στον Χρυσοχοΐδη για τις φυλακές Κορυδαλλού!

Απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή σχετικά με τις δολοφονίες στον Κορυδαλλό δίνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων “αποτελεί ένα θλιβερό κατόρθωμα να καταφέρει ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος να χωρέσει τόσα πολλά μυθεύματα σε τόσο λίγες γραμμές” και αναφέρει τα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παρασκευόπουλος δηλώνει ότι “ισχυρίστηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης στη Βουλή: «Πριν από δύο χρόνια κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα περίπου, είχαμε πολλές δολοφονίες στον Κορυδαλλό.., 7ή 8 από κρατούμενους σε κρατούμενους..», όταν κατά τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 δεν είχαμε καμία δολοφονία στη φυλακή και το 2019 δύο. «Η φυλακή δεν έκλεινε τις ώρες που έπρεπε» ισχυρίστηκε παρακάτω, όταν τόσα χρόνια δεν είχαμε αποδράσεις. Καλό θα ήταν να θυμάται ο κ. Χρυσοχοΐδης τις δύο δολοφονίες που έγιναν επί των ημερών του, τις αυτοκτονίες, τα όπλα που βρέθηκαν στην Κέρκυρα, τις αιματηρές συμπλοκές, τους εμπρησμούς οχημάτων υπαλλήλων και άλλα πολλά. Αν τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ δεν λένε ούτε λέξη, δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται.

Αναφέρεται σε «νομοσχέδιο του κ. Παρασκευόπουλου» και προφανώς εννοεί το νόμο. Αναφέρεται σε ομολογία αποτυχίας, τη στιγμή που σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υποστηρίζει ότι: Οι άθλιες συνθήκες υπερσυνωστισμού στις φυλακές τότε εξομαλύνθηκαν και έγιναν ανθρώπινες, οι σωρηδόν καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ντρόπιαζαν και υποχρέωναν σε καταβολή τεράστιων προστίμων ελαχιστοποιήθηκαν, οι κρατούμενοι -πολύ λιγότεροι από τους αναφερόμενους- που απολύθηκαν ούτως ή άλλως θα απολύονταν (οι ρυθμίσεις δεν αφορούσαν ισοβίτες) με αποσυμφορητικές διατάξεις και η γενική εγκληματικότητα σε βαριά εγκλήματα όπως οι ανθρωποκτονίες και οι ληστείες μειώθηκε. Πρώτη φορά ακούω πολιτικό που διαχειρίζεται βαριές ευθύνες να αναφέρεται σε θανάτους και συνθήκες κράτησης με τόση ελαφρότητα και μάλιστα σε μέρες πανδημίας και με τόσα κρούσματα μέσα στις φυλακές. Κρίμα!”.