Παύλος Σαράκης: Πολιτικοί και γιατροί δωροδοκήθηκαν από τη Novartis…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέση για το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης σχετικά με το σκάνδαλο Novartis εξέφρασε ο Παύλος Σαράκης, ο οποίος είναι δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων, που καταθέτουν στοιχεία στο FBI.

Ο συνήγορος  μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, υποστηρίζοντας πως χρηματίστηκαν από τη Novartis πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι και πρόσωπα από τον ιατρικό κόσμο.

«Οι αμερικανικές αρχές αναζητούν να τεκμηριώσουν τις αθέμιτες πρακτικές που αφορούν και τη δωροδοκία τόσο των γιατρών όσο και υπόλοιπων παραγόντων που δωροδοκήθηκαν για να εξυπηρετήσουν αθέμιτα συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Σαράκης εξήγησε επίσης πως κινήθηκε έρευνα του FBI και που επικεντρώθηκε, μετά τις καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων:

«Το ένα μέρος αφορά την εισαγωγή και κοστολόγηση των φαρμάκων στην ελληνική αγορά που επηρέασε και άλλες χώρες, καθώς η Ελλάδα ήταν χώρα αναφοράς. Το δεύτερο μέρος που αφορά την υπερσυνταγογράφηση των φαρμάκων από την ιατρική κοινότητα στην Ελλάδα. Είχαμε χειραγώγηση της συνταγογράφησης που έθετε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών αλλά και ζημίωνε τη χώρα».

O δικηγόρος είπε ακόμα πως οι Αμερικάνοι ερευνούν το σκάνδαλο για να αποδοθούν ευθύνες μόνο στη Novartis και πως για τα υπόλοιπα πρόσωπα που αφορούν την Ελλάδα, δηλαδή πολιτικούς, αξιωματούχους και γιατρούς τον λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη.

«Αντικείμενο της αμερικανικής έρευνας είναι η πολυεθνική εταιρεία. Τα πρόσωπα που είναι εκτός της πολυεθνικής εταιρείας, οφείλει να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες η ελληνική δικαιοσύνη», είπε ο Παύλος Σαράκης.