Περίεργο περιστατικό! Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ χαστουκίζει ανήλικο Ρομά! Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιστατικό έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό βιαιοπραγίας από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά ανήλικου Ρομά που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο Ζεφύρι.

Οι αστυνομικοί φαίνονται την ώρα της περιπολίας τους να σταματούν σε δρόμο στο Ζεφύρι στην θέα τον δυο παιδιών που διασχίζουν τον δρόμο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν στο βίντεο-ντοκουμέντο, προηγείται λογομαχία ανάμεσα στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ και τον ανήλικο και στη συνέχεια τον χαστουκίζει.

Στη θέα του φίλου του να πέφτει θύμα αστυνομικής βίας ο δεύτερος ανήλικος απομακρύνεται διστακτικά από το σημείο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό
“Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί”.