Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για οικισμό Ρομά: Αν χρειασθεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός! (BINTEO)

Αν οι κάτοικοι του οικισμού δεν κατανοήσουν την κατάσταση, τη φύλαξη μπορεί να αναλάβει ο στρατός, δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός- «Δέκα από τα διακόσια άτομα προκάλεσαν την ένταση με τον κ.Τσιόδρα», υποστήριξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
 
Την πιθανότητα αν θα χρειασθεί, να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη του οικισμού της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, μπορεί να συμβεί εφόσον δεν υπάρξουν αποτελέσματα από την προσπάθεια που καταβάλλεται ήδη για να τηρηθεί η καραντίνα στον οικισμό και αν οι κάτοκοί του δεν αντιληφθούν στο σύνολό τους, το πρόβλημα.

Οπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ.Αγοραστός, από την περιοχή έχουν ληφθεί συνολικά 337 δείγματα, εκ των οποίων τα 200 ελήφθησαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.  Ηδη, γίνεται ιχνηλάτηση σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, καθώς υπάρχει συσχέτιση με εκείνον της Νέας Σμύρνης, ενώ έλεγχοι θα γίνουν σε όλους τους οικισμούς των Ρομά στη θεσσαλία που είναι αρκετοί, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας.

«Η ένταση που δημιoυργήθηκε είναι σύνηθες φαινόμενο για αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο . Τους εξηγήσαμε ότι δεν έχουν μπει μόνο οι Ρομά σε καραντίνα αλλά και άλλοι άνθρωποι και γενικότερα όλη η περιοχή που θεωρήθηκε αναγκαίο να μπει σε καραντίνα. Αυτοί μας έλεγαν : “γιατί βάζετε μόνο εμάς και δεν βάζετε και την άλλη περιοχή”. Υπήρχαν πέντε με δέκα άτομα μέσα σε ένα πλήθος διακοσίων ατόμων που είναι στον κόσμο τους, πραγματικά. Ο κ. Τσιόδρας πρόσπάθησε να τους απομακρύνει για να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλον , ο κ. Χαρδαλιάς προσπάθησε να τους περάσει το μήνυμα να μείνουν στα σπίτια τους και την ώρα που φεύγαμε ,αυτοί μας ζητούσαν να παραμείνουμε κι άλλο στο σημείο για να ακουστούν τα παράπονά τους αλλά οι κ.Τσιόδρας και Χαρδαλιάς έπρεπε να φύγουν για να προλάβουν την απογευματινή ενημέρωση” λέει στο protothema.gr ο κ. Κώστας Αγοραστός.