Ποιος COVID-19; – Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το 2023 θα είμαστε υπερδύναμη» (BINTEO)

Eπειδή κάποιοι στην Αθήνα ξεχνούν ότι η χώρα αντιμετωπίζει απειλές εκ Τουρκίας και ο κορωνοϊός δεν θα τις εξαλείψει καλό είναι να δουν με προσοχή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σε χθεσινή του ομιλία με τις οποίες υπενθύμισε στο πλήθος που τον άκουγε ότι η Τουρκία θα γίνει «υπερδύναμη» το 2023.

Η κρίση του COVID-19 θα περάσει αλλά ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα είναι εκεί και ακόμα και να μην είναι κάποτε, οι επόμενοι τα ίδια ακριβώς θα κάνουν και θα απαιτούν γιατί πολιτική της Τουρκίας είναι διαχρονική.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν ασχολήθηκε καθόλου με τον COVID-19 αλλά ανανέωσε το όραμά του για μια “μεγάλη και δυνατή Τουρκία”, το 2023.

Η πανδημία διέλυσε εντελώς την ασθενική ελληνική οικονομία. Αυτό σημαίνει πως πάλι το πολιτικό σύστημα θα παραμελήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και θα επιχειρήσει να εξαθλιώσει και πάλι τους Έλληνες οι οποίοι όμως δεν αντέχουν άλλα βάσανα μετά από 10 χρόνια μνημονιακής ισοπέδωσης.

Η Άγκυρα δεν το κρύβει, θέλει να είναι υπερδύναμη στα επόμενα 3 χρόνια. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταματήσει τους εξοπλισμούς της και πρέπει να το καταλάβουν στην Αθήνα.

Η κρίση του κορωνοϊού δεν διέλυσε την ελληνική οικονομία αλλά το «φάντασμα» που αποκαλούνταν εδώ και πολλά χρόνια ελληνική οικονομία.