ΠΟΜΕΝΣ: Δικαίωση με πράξεις και Όχι με λόγια!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., είδε με ικανοποίηση ότι αναρτήθηκε στην δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον τίτλο: «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», όπου περιελήφθησαν τα αιτήματα μας, που είχαν τεθεί και στις επίσημες συναντήσεις μας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή:

Α. Την εξαίρεση των καταταγέντων ΕΜΘ ετών 1985 έως 1990 από τον χρόνο διοικήσεως και ειδικής υπηρεσίας καθώς και τους αξιωματικούς που προέρχονται από τους εθελοντές μακράς θητείας.

Β. Την κατάργηση των ορίων ηλικίας για τους μετατασσομένους ΕΜΘ-ΕΠΟΠ, όπως αυτά οριζόταν στο άρθρο 39 του νομού 445/74.

Επίσης η ΠΟΜΕΝΣ δεσμεύετε για την άμεση συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, με την πεποίθηση να προβλεφθούν στην υπόψη νομοθετική πρωτοβουλία, οι προτάσεις μας που αφορούν τους Αξκους εξ ΑΣΣΥ σχετικά με το άρθρο 32 του ν.4609/17 και τις επιπλέον εισφορές του 2% των ΕΜΘ στα Μετοχικά ταμεία.

Φυσικά τα θέματα-προβλήματα που εκκρεμούν είναι πάρα πολλά, τα οποία θα συνεχίσουμε να τα αναδεικνύουμε- συζητάμε με τους αρμόδιους φορείς, μέχρι την τελική τους επίλυση.

Η Ομοσπονδία, αποδεικνύει με πράξεις ότι στέκεται διπλά στα προβλήματα των συναδέλφων μας και η δικαίωση που πετυχαίνει καθημερινά, είναι στην ουσία δικαίωση όλων των Στρατιωτικών.