Προανακριτική Novartis: Φραστική επίθεση Πολάκη -Τζανακόπουλου κατα Πλεύρη -«Καραγκιόζη, φασίστα»

Το εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε στο εσωτερικό της προανακριτικής κάποια στιγμή επεκτάθηκε και στον διάδρομο της Βουλής, όταν βγήκαν έξω από την αίθουσα ο Παύλος Πολάκης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Θανάσης Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης έδειξε στους δημοσιογράφους το e-mail με τη λίστα των μαρτύρων που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία το οποίο είχε ώρα 4.40 το απόγευμα. Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον κ. Πλεύρη ότι άλλαξε το συνημμένο με το e-mail, αφού νωρίτερα είχαν συνεννοηθεί Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής.

Οι τόνοι ανέβηκαν σε εξαιρετικό βαθμό με τους δύο βουλευτές να ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

Πολάκης: Τι κάνεις ρε, δίνεις συνέντευξη; Λέω ότι είσαι καραγκιόζης μέγας γιατί άλλαξες το συνημμένο και μετά πρόσθεσες τα δικά μας ονόματα. Μόνο τα δικά μας μικρά ονόματα δεν ξέρατε; Η ξεφτίλα και ο ορισμός της.
Πλεύρης: Τεχνικά, πώς μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο.
Πολάκης: Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Άσε μας. Δεν μας μοίρασαν στην αρχή επίτηδες τον κατάλογο (σ.σ. με τους μάρτυρες). Δώσαν στην αρχή τα ονόματα των άλλων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και δεν μας τον μοίρασαν τον δικό τους κατάλογο, πήγαν και τον έφτιαξαν και μετά μας τον έδωσαν.

Την ώρα του καβγά Πολάκη και Πλεύρη, πέρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος επίσης επιτέθηκε κατά του Θανάση Πλεύρη.

Τζανακόπουλος: «Δεν μιλάω με σένα, άντε από δω φασίστα».
Πολάκης: «Άντε Καραγκιόζη»
Στον καβγά πήρε μέρος και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος ο όποιος σχολίασε τα όσα είπε λίγο νωρίτερα ο Δημήτρης Τζαννακόπουλος. «Αλλόφρων φώναζε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος άντε ρε και άντε ρε, τέτοιο ήθος».

Ο κ. Πολάκης ζήτησε εκ νέου τον λόγο αυτή τη φορά από τον κ. Μαρκόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον πληρωμένο παπαγαλάκι και δολοφόνο χαρακτήρων.

Πολάκης: «Τι είπες εσύ τώρα; Είσαι δημοσιογράφος εσύ; Είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία, αυτό είσαι ένα έμμισθο παπαγαλάκι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μη μας πιάνεις εμάς στο στόμα σου, το ψωμί μας το βγάζουμε τίμια δεν είμαστε σαν κι εσένα πληρωμένα μικρόφωνα και δολοφόνοι χαρακτήρων. Άντε πήγαινε μέσα καραγκιοζάκο».

Χαμός και μέσα στην αίθουσα -Πολάκης: «Π@π@ριές, μόνο σηκωτούς θα μας πάρετε από δω μέσα»
Νωρίτερα είχε προκληθεί εντός αιθούσης, άγρια σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα κληθούν ως μάρτυρες στην επιτροπή οι πρώην υπουργοί κ.κ. Δημήτρης Τζάνακόπουλος και Παύλος Πολάκης. Και αυτό γιατί η μετατροπή των δυο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της επιτροπής σε μάρτυρες αυτομάτως τους εξαιρεί από μέλη της επιτροπής. Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε τεταμένο κλίμα και οι φωνές ακούγονταν εκτός της αίθουσας.

Πρώτος το θέμα στην συνεδρίαση έθεσε ο Θανάσης Πλεύρης που αναφέρθηκε στα δικονομικά προβλήματα που προκαλεί η μετατροπή των δυο βουλευτών σε μάρτυρες.
Τους κ.κ. Τζανακοπουλο και Πολάκη έχει ζητήσει ως μάρτυρες και το ΚΙΝΑΛ από χθες. Σήμερα θέμα εξαίρεσής τους έθεσε και το Κίνημα Αλλαγής διά του κ. Κεγκερογλου. Η Νέα Δημοκρατία πήρε την τελική της απόφαση σε σημερινή σύσκεψη που έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της επιτροπής.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα λέγοντας ότι αρνούνται την εξαίρεση και προτείνουν να εξαιρεθούν μόνο τις μέρες που είναι να καταθέσουν και όλο το επόμενο διάστημα να συμμετέχουν κανονικά.

Μάλιστα ο κ. Τζανακοπουλος επιτέθηκε και προς τον κ. Κεγκέρογλου κατηγορώντας τον ότι με τη στάση του διευκολύνει τη Νέα Δημοκρατία στα σχέδιά της.

Πολάκης: «Π@π@ριές» -Βουλευτές ΝΔ: «Ντροπή»
Εντονα αντέδρασε και ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για «π@π@ριές» προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι έλεγαν πως είναι ντροπή τέτοιες εκφράσεις. Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι θέλουν να τους δείξουν ως ύποπτους και όχι ως μάρτυρες, ενώ ο Γ. Ραγκούσης χαρακτήρισε «πραξικόπημα» την πρόταση της ΝΔ να εξαιρεθούν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διάλογοι στην προκαταρκτική για τη Novartis
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την συνεδρίαση φέρεται να ακούστηκαν οι παρακάτω διάλογοι:

Κεγκέρογλου: Να εξαιρεθούν Τζανακόπουλος- Πολάκης από μέλη της Επιτροπής για να κληθούν ως μάρτυρες.
Πολάκης: Αυτά είναι π@π@@ιες! Μόνο σηκωτούς θα μας βγάλετε από εδώ μέσα. Θα είμαστε στην εξεταστική. Δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά. Είναι προσυνεννόηση ΚΙΝΑΛ-ΝΔ.
Μαρκόπουλος: Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στην Επιτροπή.
Πολάκης: Θέλετε να μας καταδείξετε ως ύποπτους όχι ως μάρτυρες.
Μαρκόπουλος: Εσείς βγήκατε στον ΑΝΤ1 και είπατε ότι γνωρίζετε τους μάρτυρες. Δεν θα μας πείτε από που τους γνωρίζετε;
Καραγκούνης: Ο κ. Πολάκης είναι πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση και μέρος της δικογραφίας δεν τους φιμώνουμε, αντιθέτως τους δίνουμε βήμα να φωτίσουν την υπόθεση.
Ραγκούσης: Αυτή η πρόταση αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Προκλητικό και άστοχο το αίτημα εξαίρεσης των δύο.
Τζάνακόπουλος : Να εξεταστεί ο ρόλος και η σχέση του Θανάση Πλεύρη με τον Αδωνι Γεωργιάδη.
Θανάσης Πλεύρης: Εγώ, πάντως, πηγαίνω στα δικαστήρια το πρωί και όχι το βράδυ.
Συμπαιγνία ΚΙΝΑΛ-ΝΔ κατήγγειλε και ο Δημ. Τζανακόπουλος. «Νομικά δεν ευσταθεί. Εξαιρείται μόνο όποιος εξετάστηκε ως μάρτυρας. Σας προειδοποιώ: Αν ανοίξει το πανηγύρι, θα’ ναι πολλοί αυτοί που θα χρειαστεί να εξαιρεθούν. Ο Πλεύρης ήταν σύμβουλος του ελεγχόμενου Αδωνι Γεωργιάδη».

Οι πρώτοι μάρτυρες που θα καταθέσουν στην προανακριτική
Η προανακριτική για τη Novartis αποφάσισε τους δύο πρώτους μάρτυρες που θα πάνε για να καταθέσουν. Πρόκειται για τους Νίκο Μανιαδάκη και Κωνσταντίνο Φρουζή, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη.

Λίγο πριν τελειώσει η σημερινή συνεδρίαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας έθεσε θέμα να μην εξεταστούν οι μάρτυρες Μαραγγέλη και Δεσταμπασιδης που ζήτησε η Νέα Δημοκρατία γιατί, όπως είπε, μπορεί να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Ο Θανάσης Πλεύρης απάντησε «εμείς δεν ξέρουμε κάτι για τους δύο συγκεκριμένους μάρτυρες αν ξέρετε εσείς ότι είναι προστατευόμενοι να μας το πείτε».

Λίγο αργότερα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την πρόταση να εξαιρεθούν Τζανακόπουλος και Πολάκης, ανέφεραν ότι η τυχόν εξαίρεσή τους «θα συνιστά σκάνδαλο υπέρ της προστασίας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή». Οι ίδιες πηγές προσέθεταν: «Είμαστε βέβαιοι ότι η ΝΔ δεν θα αποδεχθεί το αίτημα του ΚΙΝΑΛ και δεν θα αυτοκτονήσει πολιτικά».