Προκαλεί πανικό, χωρίς σωματική βλάβη: Το νέο ελληνικό όπλο στον Έβρο που δεν περίμεναν οι Τούρκοι!

Τους τρόπους θωράκισης του Έβρου εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση. Μπορεί οι Τούρκοι να συνεχίζουν τα παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο και το ενδιαφέρον να έχει μετακυλιστεί εκεί ωστόσο τα χερσαία σύνορα παραμένουν νούμερα ένα προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου θα τοποθετηθεί φράχτης. Το έχει τονίσει άλλωστε πολλές φορές ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι ο φράχτης θα κάνει σχεδόν αδύνατη την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Εκτός όμως από τον φράχτη, η ελληνική πλευρά έχει κι άλλα… όπλα στη φαρέτρα της. Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» η Ελλάδα αναμένεται να εξοπλιστεί με ηχοβαλιστικά συστήματα, που ουσιαστικά αποτελεί ένα τείχος ήχους και προκαλεί πανικό χωρίς σωματική βλάβη.

«Ο Εβρος θωρακίζεται με διαρκείς εργασίες με νέα μέσα, με προσλήψεις συνοροφυλάκων, αλλά και με μυστικά όπλα. Πρόκειται για τα νέα ηχοβολιστικά συστήματα που απέκτησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις η Αστυνομία για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στον Εβρο. Ο εξοπλισμός αυτός (που είναι φορητός) αποτελεί ένα τείχος ήχου που περιορίζει το ενδεχόμενο εμπλοκής καθώς προκαλεί πανικό χωρίς σωματική βλάβη, λειτουργεί αποτρεπτικά και καθιστά αδύνατον για κάποιο να προσεγγίσει την ελληνική όχθη προκειμένου να παραβιάσει τα σύνορά μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μην ξεχνάμε ότι μέσα στον Ιανουάριο ο Ρετζέπ Ταγίπ δημιούργησε μεγάλη πίεση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στέλνοντας πάνω από 3.000 μετανάστες. Αυτή ήταν η πρώτη από τις προκλητικές κινήσεις του Τούρκου προέδρου τους τελευταίους μήνες, με τις ενέργειές του να έχουν δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις.